BENEDI Đukanović, osumnjičeni za ubistvo vlasnika "Sektor sekjuritija" Slaviše Krunića, njegovog telohranitelja Žarka Pavlovića i ranjavanje vozača Gorana Ilića, u Okružnom sudu u Banjaluci izjasnio se u petak o merama pritvora, koji mu je određen dok se nalazio u bekstvu.

Đukanović je u sud dovezen pod velikim merama obezbeđenja u pratnji Interventne jedinice Sudske policije RS, naoružane dugim cevima. U sud je uveden u pancirnom prsluku, a tako je i izveden i vraćen u zatvor na Tunjicama. Za to vreme i zgradu suda čuvali su policajci s dugim cevima, dok je oko zgrade u pripravnosti bilo i nekoliko patrola PU Banjaluka.

Iz toga je jasno da policijske procene ukazuju da se radi o čoveku, čija bi bezbednost mogla biti ugrožena eventualnim delovanjem kriminalnih grupa. Ipak, u policiji tvrde da ne postoje konkretne pretnje ili informacije, koje govore da je Đukanović na bilo koji način ugrožen.

Pročitajte još - OTAC BANjALUČKOG BIZNISMENA: Ubistvo mog sina je plaćeno, ubeđen sam da će policija rešiti slučaj

- Jake mere obezbeđenja rezultat su preventivnog delovanja, kako bi se sprečilo da eventualno dođe do nekih neželjenih posledica - rekao je izvor iz policije.

Samo ročište na kojem se Đukanović izjašnjavao o pritvoru bilo je zatvoreno za javnost. Novinarskim ekipama nije dozvoljeno prisutvo u sudnici tako da detalji s ročišta nisu poznati. Bilo kakvo komentarisanje slučaja izbegli su i tužilaštvo i Đukanovićev branilac, advokat Vesna Rujević.

Pročitajte još - OBAVESTITE POLICIJU AKO VIDITE OVAJ AUTOMOBIL: Ovo je vozilo koje koristi Benedi Đukanović (FOTO)

UČEŠĆE U ZLOČINU UHAPŠENI Benedi Đukanović osumnjičen je da je zajedno sa ubijenim napadačem Željkom Kovačevićem i Emiliom Baldom 22. aprila ove godine učestvovao u sačekuši, u Glamočanima kod Banjaluke, kada su ubijeni Krunić i njegov pratilac. Istraga je pokazala da je Đukanović pre ubistva bio u društvu s Kovačevićem i Baldom u kafe-baru "Pink".

Zanimljivo je da od dolaska u Banjaluku Đukanovića niko nije posetio u zatvoru, ni porodica ni policija, i da je u sud došao u istoj odeći, u kojoj se i predao. Još nije ni ispitan na okolnosti zločina, a u Republičkom javnom tužilaštvu RS navode da će biti saslušan sledeće sedmice.


Đukanović se u bekstvu nalazio gotovo dva meseca i u utorak uveče se sam predao MUP Kantona Sarajevo, kada je iznenada ušetao u PU Ilidža.

Nije poznato gde se u međuvremenu krio, ali se veruje da je imao nečiju pomoć. Poznato je da je za vreme bekstva koristio automobil "golf 7", registarskih oznaka 033-K-770, za kojim policija i dalje traga.