POSLE PET GODINA: Obnovljena pošta u Doboju

Lj. ĐIRIĆ

12. 06. 2019. u 21:34

ПОСЛЕ ПЕТ ГОДИНА: Обновљена пошта у Добоју

Sa otvaranja renovirane pošte

Pet godina nakon katastrofalnih poplava konačno renovirana i glavna šalter-sala. Ukupne štete u poštanskom saobraćaju dostigle više od 3,8 miliona KM

KONAČNO je obnovljena pošta u Doboju. Od dva miliona maraka potrebnih za obnovu, pre pet godina potpuno poplavljene regionalne pošte u Doboju, "Pošte Srpske" obezbedile su 650.000 KM i pustile je početkom ove nedelje u rad.

Renovirana je glavna šalter-sala, koja je najviše stradala u poplavama 15. maja 2014. godine, kao i deo pratećih službi za prijem i otpremu pošiljaka.

- Ukupne štete dobojske Radne jedinice poštanskog saobraćaja bile su 3,8 miliona maraka, dva manja objekta smo već obnovili i sada ovaj. U adaptaciju smo uložili 350.000 maraka, a 300.000 KM dobili smo od Fonda solidarnosti za obnovu od poplava RS - rekla je na svečanom otvaranju direktor "Pošte Srpske" Jasminka Krivokuća.

Zadovoljstvo na otvaranju je izrazio i gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, rekavši da radost deli sa 50 zaposlenih, koji će ubuduće raditi u prostoru moderno opremljenom po evropskim standardima.

On je najavio da će grad takođe uređenjem platoa ispred kompleksa pošte i pristupnih ulica, doprineti najavljenom nastavku obnove poštanskog saobraćaja u Doboju.

Pročitajte još - U DOBOJU SE ČEKA OBNOVA POSLE POPLAVA: "Pošti" treba 1,5 miliona KM

Inače, do početka radova na obnovi glavnog objekta, odnosno šalter-sale pošte, njena unutrašnjost delovala je sablasno, jer od vodene stihije, koja je poplavila grad Doboj, jedino na tom javnom objektu nije ništa urađeno na sanaciji štete.

KREDIT

DIREKTOR "Pošta RS" Jasminka Krivokuća izjavila je da to preduzeće, i pored određenih sporenja i kritika u javnosti, neće odustati od podizanja kredita od pet miliona maraka. Kako kaže, prinuđeni su na taj potez, kako bi održali stabilnost poslovanja.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije