POTVRĐENA OPTUŽNICA: Bivši načelnik opštine Jezero nezakonito poslovao sa kumom

R. S.

12. 06. 2019. u 14:26

ПОТВРЂЕНА ОПТУЖНИЦА: Бивши начелник општине Језеро незаконито пословао са кумом
Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg načelnika opštine Jezero Dušana Šajina zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja
Osnovni sud u Mrkonjić Gradu potvrdio je optužnicu protiv bivšeg načelnika opštine Jezero Dušana Šajina zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja i ovlaštenja.

Optužnicu protiv Šajina je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci, a terete ga da je u svojstvu načelnika opštine Jezero u nameri da V. M., svom venčanom kumu, pribavi imovinsku korist, iskoristio svoj položaj i ovlašćenje i omogućio mu poslove na kojima je nezakonito uzeo ukupno 31.260 KM.

- Sklopio je direktnim sporazumom posao s venčanim kumom, u vidu šest ugovora o delu u julu 2013. godine, o izvođenju radova na nasipanju i uređenju obale jezera Đol, čija pojedinačna vrednost javnih poslova ne prelazi iznos od 6.000 KM, iako se radilo o istoj parceli i o istom predmetu dela. Vrednost ukupno izvršenih radova je iznosila 31.260 KM, što je u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama, koji propisuje vrstu postupka za dodelu ugovora o javnoj nabavci roba, usluga ili izvršenju radova – navodi se u optužnici.

Na taj način je, navodi se optužnici, Šajin svom kumu V. M, pribavio imovinsku korist u iznosu od 31.260 KM.

- Time je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja - stoji u optužnici koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije