Zmajići tražili i pronašli blago

D. CURAĆ

sreda, 12. 06. 2019. u 08:54

Змајићи тражили и пронашли благо

Zmajići izviđači u eko-kampu u Trebinju Foto D. C.

Najmlađi ljubitelji prirode s radošću boravili u eko-kampu kod Trebinja. Izviđači iz vrtića iz Foče savladavali veštine u prirodi

IZVIĐAČKI centar Eko-kamp "Ušće" kod Trebinja svake godine okuplja veliki broj ljubitalje prirode, a ovog puta ugostio je i mališane iz vrtića JU "Čika Jova Zmaj" iz Foče. Predškolska grupa, njih 31, zajedno sa sedam vaspitača u kampu uživali su u prirodi, učili izvođačke veštine, a deo slobodnog vremena proveli su obilazeći Trebinje.

- Naučili smo mnogo o izviđačima. Pratili smo tragove i našli smo blago i to mi je bilo najlepše - rekao je petogodišnji Ivan Kalajdžić.

Njegova vršnjakinja Una Vukadinović kaže da je naučila da sa drugarima podiže šator i druge izviđačke veštine, ali joj je najlepše u Trebinju bilo to što su prilikom izleta u Grad sunca posetili i "dino park".

Pročitajte još - Izložili opremu izviđača

- U Trebinju smo se igrali, plesali... Bilo je baš super. Najviše mi svidelo to što smo gledali dinosauruse - istakla je Una.

A Javna ustanova "Čika Jova Zmaj" jedinstvena je na ovim prostorima upravo po "zmajićima izviđačima". Slađana Vladičić, direktor vrtića istakla je da izletima žele deci da približe prirodu, a podršku su dobili i od roditelja.

- Ovi mališani imaju mnogo kilometara pređenih sa nama, a pored toga i praktično radimo sa njima - rekla je Vladičićeva.

Sanja Prodanović, vaspitač u fočanskom vrtiću nagrađivana je za ovakav način rada s decom.

- I mi koji radimo, zaista uživamo. Znam da možda izgleda da su mali, međutim, praksa je pokazala da su sposobni za sve ovo - istakla je Prodanovićeva.

KAO U RAJU

IZVIĐAČKI centar Eko-kamp "Ušće" i ove godine imaće posetioce iz svih krajeva Srpske, regiona i Evrope. Starešina trebinjskih izviđača Nebojša Ratković kaže da su "zmajići izviđači" prvi gosti, a potom stižu društva iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, kao i Belgije i Francuske.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije