DOMAĆINSTVO Dragice Simić u Donjim Zagonima, kod Bijeljine, čija je kuća, pred sam kraj prošle godine potpuno uništena u požaru, opet je zasijalo u najboljem sjaju. Simići su dobili krov nad glavom. Seoska moba organizovana je ubrzo posle vatrene stihije kako bi se izgradila nova kuća, a ovih dana žitelji su se udružili kako bi podigli krov.

Svi se sećaju da je u vreme požara, u kući bila samo teško pokretna Dragičina majka, koju je iz vatre spasao komšija, ali je nesretna starica umrla posle mesec i po, kako kažu seljani, pod teretom godina.

- Ubrzo nakon požara, komšije iz Zagona su se same organizovale i pokrenule akciju solidarnosti, u koju su se uključili mnobrojni sugrađani, ali i udruženja, ustanove i preduzeća - priča nam Dragica.

Uz reči zahvalnosti svima koji su joj pomogli da dobije novu kuću, Dragica se prisetila dana kada je u vatri izgubila praktično svu imovinu.

Pročitajte još - Nova kuća za porodicu Savić

- Za samo sat sam izgubila sve što sam imala i što sam godinama sticala, a zamalo da u vatri strada i moja, sada pokojna, majka. Plamen je bio toliko jak, da su čak i zidovi ostali deformisani i kuća je morala da se nanovo gradi iz temelja. Hvala svima koji su mi pomogli - veli za naš list Dragica Simić.

U humanu akciju se uključila i Gradska uprava Bijeljine koja je darovala nepunih 5.000 maraka za kupovinu građevinskog materijala, a na okupljanju komšija i učesnika akcije pomoći bio je i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.


Prilozi i pomoć za Simiće Foto V. M.

- Ovo je lep primer kako zajednica može da pomogne pojedincu i potvrda da solidarnost, humanost i dobrota nisu nestale iz srca naših ljudi - ocenio je gradonačelnik Mićić.

Akciji pomoći Dragici Simić u velikoj meri doprineo je i predsednik Saveta MZ Donji Zagoni Slaviša Petrović, koji je istakao da se u nju uključilo mnogo donatora, koji su pomogli zanatskim radovima, u građevinskom materijalu, ili novcu.

JOŠ POSLA DO USELjENjA

- OVDE još ima posla, a jedan deo novca za nastavak radova već je obezbeđen, tako da bi za nekoliko meseci Dragica mogla da se useli u novi dom - najavljuje Petrović.