UDRUŽENjE porodica sa problemom steriliteta "Bebe" iz Trebinja dobilo je svog 100. člana, dečaka Vujadina, kojem su se pridružila još dva dečaka u Nevesinju, pa je zahvaljujući ovom udruženju od njegovog osnivanja, pre devet godina - Hercegovina bogatija za 102 bebe.

Dečak Vujadin, sin Dejane i Đorđa Matovića iz Trebinja, rođen je u bolnici u Nevesinju, a presrećna porodica već je na okupu. I kako kaže majka Dejana novinarka Radio Trebinja, sve prepreke su sada zaboravljene.

- Divan je osećaj. Mi smo izuzetno srećni, ne znamo uopšte šta nam se desilo. Nakon pet godina braka, uspeli smo iz drugog pokušaja vantelesnom oplodnjom da dobijemo bebu. Naš mali garavi Vujadin je stigao svojoj kući i sada ćemo da uživamo sa njim i svemu onome što nam sledi - kaže Dajana koja je zahvalila osoblju u bolnici u Nevesinju.

POVODOM rođenja 100. bebe, Udruženje "Bebe" svečano je obeležilo ogroman uspeh. Da proslava bude još veselija, divne vesti stigle su iz Nevesinja.

- Važno je naglasiti da je našem Udruženju svaka beba podjednako važna, bez obzira na to koja je po redu rođena. Ipak, broj od 100 u našem udruženju povod je da skrenemo pažnju na ovakav uspeh, koji je važan ne samo za nas, već i za celu Hercegovinu i Republiku Srpsku - rekla je Snežana Misita, predsednik Udruženja "Bebe" iz Trebinja.

UDRUŽENjE je počelo sa radom pre devet godina, kada su se udružile četiri porodice, a danas ih je preko 200 u Hercegovini. Za sve te godine imali su pomoć i podršku svih lokalnih zajednica u istočnoj Hercegovini.

PROČITAJTE JOŠ - VANTELESNA OPLODNjA U TREBINjU: Udruženje "Bebe" dobilo stotu bebu 

- Danas vidimo rezultat zajedničkog rada, odnosno ovo je potvrda da ništa ne pada s neba i da treba dosta vremena i truda da se uloži da bi se ostvarili rezultati. Znamo kako je bilo na početku, kako su se borili u ovom udruženju, šta je to bilo pre devet godina. Tada je to bila tabu tema, a ovi ljudi koji su sada ovde, koji su prošli i izdržali sve, došli su do 100. bebe - istakao je Mirko Ćurić, gradonačelnik Trebinja.

Gradska uprava Trebinja je povodom 100 beba nagradila sve bebe sa po 100 KM, bez obzira iz kog su grada iz istočne Hercegovine.

POZIV RODITELjIMA

NISU propustili iz Udruženja "Bebe" da upute poziv svim porodicama sa problemom steriliteta da im se pridruže. Zajednička borba daje rezultate i s ponosom ističu da su "Bebe" za devet godina dale četiri razreda u školama u Hercegovini i Republici Srpskoj.