Vlada Republike Srpske donela je na današnjoj sednici odluku o rang listi za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj za period 2018/2019. godina.


Projektni odbor je 14. maja ove godine razmatrao 48 pristiglih ponuda i donio odluku kojom se potvrđuje finansiranje ukupno 12 projektnih predloga ukupne vrednosti oko 1,1 milion maraka.

- Odobreni projektni predlozi u okviru Prioritetne oblasti 1 „Poboljšanje dostupnosti i kvaliteta javnih usluga u jedinicama lokalne samouprave“ obuhvataju opštinu Laktaši, Vlasenicu, Brod, Čelinac, Kalinovik, Istočno Novo Sarajevo, Rogaticu i Derventu. Projektni predlozi koji su odobreni u okviru Prioritetne oblasti 2 „Povećanje obima i produktivnosti, te stepena tržišnosti i finalizacije poljoprivredne proizvodnje“ obuhvata projekte opštine Čajniče, Rudo, Grad Doboj, JU Agencije za razvoj malih i srednjih

preduzeća Grada Trebinja – saopšteno je nakon sednice Vlade RS.

Takođe, Vlada RS je usvojila Izveštaj o proceni socio-ekonomskih uticaja 3. godišnjeg ciklusa Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj u 2016/2017. godini.


PROČITAJTE JOŠ: Podrška ministarstva za 170 projkata iz kulture

Projekat su sproveli Razvojni program UNDP-a, Vlada Švajcarske, Ministarstvo finansija Republike Srpske, Ministarstvo uprave i lokalne samouprave RS i Investiciono - razvojna banka RS, i okončan je do kraja 2018. godine. Ukupna vrednost realizovanih projekata iznosi 1,044 miliona KM.

- Realizacijom projekta na području Prijedora, Bijeljine, Ruda i Čajniča je obezbeđena direktna korist za 340 građana – istaknuto je.