Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine, kaže za „Novosti“ da su najveće štete, od obilnih padavina, bile u selu Banjica.

Reka Tavna, po rečima našeg sagovornika, „koja se izlila, kao i bujični potoci, u selu Banjica poplavili su stambena zdanja, poljoprivredno zemljište, a oštećeni su mnogi putevi i uništen je jedan most“.

-Odmah je upućena Komisija za procenu štete na stambenim objektima i stručnjak iz Odeljenja za stambeno komunalne poslove Gradske uprave radi utvrđivanja i saniranja oštećenja na putnoj komunikaciji -kaže Mićić.

Pročitajte još - Pod vodom više od 600 objekata i evakuisano 312 ljudi, kod Trstenika nestao čovek, potraga u toku!

Vrlo brzo krenućemo da radimo sve što je potrebno kako bi se stanje što pre, i u što boljoj meri, saniralo kaže on. Brzo ćemo znati koliko je stambenih zdanja oštećeno, kolika je materijalna šteta, da bismo mogli da vidimo šta možemo da pomognemo ovdašnjim ljudima, koje je zadesila ova propast.

U Banjici je i srednjevekovni manastir Tavna, zadužbina Nemanjića i srednjeg veka, čije je sestrinstvo i duhovnika, arhimandrita Lazara, izražavaju veliku brigu zbog onoga što je snašlo ovo lepo i pitomo selo.

Foto V. Mitrić

-Skoro sam četiri decenije u Tavni, reka je znala da podivlja, kao i potoci, ali ne pamtim da su bile ikad ovakve štete – kaže arhimandri Lazar Kršić. -Ovo je baš bio jad iznenada. Nemam reči pred onim što je nevreme iza sebe ostavilo.

Foto V. Mitrić