MIRJANA i Savo Kurajica iz Trebinja postali su srećni roditelji po osmi put, čime su postali druga najbrojnija trebinjska porodica. Srećni roditelji kažu da su im deca najveće bogatstvo i da se raduju što su bogatiji za još jednu kćerku, sedmu uz sina.

Najstarije dete pohađa treći razred srednje škole.

- Presrećna sam. Dobro se osećamo i beba i ja, a deca će dati ime sestri kada dođemo kući - kaže Mirjana Kurajica.

Otac Savo ne krije radost.

- Najbitnije je zdravlje, a sve ostalo kada se čovek trudi može da se stekne i stvore uslovi za život - kaže glava vredne porodice koja živi od poljoprivrede.

Pročitajte još: Desetoro Spasića u toplini svog doma

U TREBINjSKOJ Bolnici kažu da je Mirjana svih osam porođaja imala kod njih, i da je to druga porodica sa osmoro dece.

- Upućujemo poziv i drugim ženama da rađaju, jer se suočavamo sa negativnim prirodnim priraštajem - rekao je Srdan Lugonja, ginekolog u Bolnici.

SREĆNI su zbog Kurajica i u Udruženju "4+" iz Trebinja, gde je oko 150 porodica sa četvoro i više dece.

- Deca treba u većem broju da se rađaju da bi opstali ovde. Jeste da smo rađali decu samo za nas, ali je potrebno i razumevanje vlasti da se olakša život. Poput Kurajica koje žive isključivo od svoga rada - kaže Aleksandar Sarić, predsednik Udruženje "4+".

Gradonačelnik Mirko Ćurić i Luka Petrović, u svojstvu izaslanika predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika, posetili su majku Mirjanu i uručili joj dečja kolica dar Milorada Dodika, a prigodni pokloni stigli su i od Gradske uprave.