U Ugljeviku je otvoren dvodnevni Turnir u uličnom basketu „tri puta tri“ „Ugljevik 2019“ pod pokroviteljstvom Košarkaškog saveza Republike Srpske u okviru Internacionalne košarkaške asocijacije /FIBA/ koji od ove sezone postaje olimpijski sport.

Organizator turnira Igor Stevanović rekao je da se takmičenje izvodi u dve selekcije, od čega juniorska kategorija, košarkaši od 2001. godišta i mlađi kao i druga selekcija koja je seniorska kategorija.


Pročitajte još: "Pjer" i "Srpkinje" u Ugljeviku


-Učestvuje 16 juniorskih i 18 ekipa seniorskih iz Republike Srpske, BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske. Sve seniorske ekipe su rangirane u samom vrhu FIBE -naveo je Stevanović.


Opština Ugljevik je generalni pokrovitelj organizacije turnira.Turnir je svečano otvorio načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić koji je u pozdravnom govoru poželio dobrodošlicu svim takmičarima i da iz Ugljevika ponesu lepe uspomene.


-Ugljevik je grad mladosti i sporta. Važno je da se deca bave sportom, zato dajemo veliku  podršku sportskim klubovima i razvoju sporta - rekao je Perić.