KRIMINALISTIČKA policija PS Ključ uhapsila je 37-godišnjeg muškarca iz Ključa zbog sumnje da je silovao 71-godišnju staricu!

Zločin se dogodio u jednom selu pored Ključa, a celi slučaj policiji je prijavio staričin sin koji joj je došao u posetu.

- Njen sin je iz Banjaluke došao u posetu majci. Odmah je primetio da s njom nešto nije u redu. Majka mu je ispričala da ju je oko 17 časova na livadi, u blizini njene kuće, napao i silovao 37-godišnji komšija - rekao je portparol MUP Unsko-sanskog kantona Ale Šiljdedić.


PROČITAJTE JOŠ: U Srpskoj sve više zasada soje koja nije genetski modifikovana

On kaže da je sin odmah otišao u policijsku stanicu da prijavi zločin. Od starice je uzeta izjava i ona je istražiocima otkrila identitet napadača, kao i njegov opis, jer se veoma dobro poznaju, budući da su komšije i žive u istom naselju.

- Osumnjičeni je pronađen, uhapšen i sproveden je na dalju kriminalističku obradu. Starica je upućena na lekarski pregled, izuzeta je njena odeća, kao i drugi tragovi koji su takođe poslati na veštačenje - rekao je Šiljdedić.

Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je prilikom napada upotrebio silu, a kakve je sve povrede starica zadobila znaće se nakon detaljnog lekarskog pregleda. Istragu o silovanju vodi Kantonalno tužilaštvo u Bihaću u kome, zbog osetljivosti slučaja, nisu želeli da otkrivaju detalje istrage.

Ale Šiljdedić

OSUMNjIČENI BIO PIJAN

U MUP USK saznajemo da osumnjičeni 37-godišnjak ne prolazi kroz policijske evidencije, kao osoba sklona seksualnim deliktima. Sumnja se i da je osumnjičeni u vreme napada bio pod dejstvom alkohola, pa su od njega izuzeti krv i mokraća, koji su upućeni na dalju analizu.