Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su danas rebalans budžeta Grada za ovu godinu u iznosu od 155 miliona KM, čime je iznos u gradskoj kasi uvećan za 20,9 miliona KM.

Gradski parlament prihvatio je danas i odluku o kreditnom zaduženju Banjaluke kod Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ za finansiranje kapitalnih projekata od 7.823.320 KM, odnosno do 4.000.000.00 evra, što će biti iskorišteno za finansiranje izgradnje vodovodne i kanalizacione mreže na seoskom i prigradskom području.


Pročitajte još: GRAD BANjA LUKA I RESORNO MINISTARSTVO IMAJU ISTI CILj: Deci dati priliku za bavljenje sportom

Odbornici gradskog parlamenta prihvatili su danas i amandman gradonačelnika na predlog odluke o usvajanju rebalansa budžeta grada Banjaluka za ovu godinu na osnovu kojeg je predviđeno milion maraka za sanaciju štete nastale usled poslednjih obilnih padavina.

Gradski parlament danas je usvojio i odluku da 1,6 miliona KM bude izdvojeno za stipendiranje učenika i studenata za školsku 2019/2020. godinu, što je na nivou ove.

Odbornici su usvojili i odluku o prenošenju prava vlasništva nad vatrogasnim vozilom sa Banjaluke na opštinu Šekovići, te niz odluka u vezi sa prostorno-planskom dokumentacijom i imovinsko-pravnim odnosima.

Gradska Skupština na današnjoj sednici donela je i odluku o utvrđivanja statusa udruženja od interesa za grad iz oblasti boračko-invalidske zaštite, kojom je sedam udruženja dobilo taj status.

Pročitajte još: Vlada RS: Milion KM za Srpsko -ruski hram u Banjaluci i 200.000 KM za Hram u Mostaru

Ovaj status dobile su gradske organizacije boraca, porodica zarobljenih i poginulih boraca inestalih civila, amputiraca "Udas", udruženje bivših logoraša Drugog svetskog rata i njihovih potomaka, Savez logoraša, Udruženje civilnih invalida-žrtava rata i Gradski odbor SUBNOR-a.

Od danas, novi odbornik u klubu SNSD-a je Nataša Marić Udovčić, umesto Nenada Talića, koji je sredinom aprila imenovan za direktora javne ustanove Sportski centar "Borik".

Na današnjoj sednici gradskog parlamenta za vršioca dužnosti načelnika Odelenja za lokalni ekonomski razvoj imenovan je Srđan Mijatović, umesto dosadašnjeg načelnika Radenka Laketića koji je sredinom aprila imenovan za vršioca dužnosti direktora za komercijalne poslove u preduzeću "Šume Srpske".