Višegradski policajci su juče oko 15,20 časova u reonu sela Velji lug, opština Višegrad, pronašli izgubljenu četvoricu Kineza, rekla je za „Novosti“ Svjetlana Govedarica, portparolka PU Foča.

Policijskoj upravi Foča prijavljeno je sat i po ranije da su se četiri osobe, državljani Kine, izgubili na njima nepoznatim šumskim terenima, lutajući po njima.

- Operativnim putem policijski službenici su došli do saznanja o kontakt telefonu kao i o GPS koordinatima mesta na kome se Kinezi nalaze, pa su zajedničkom i brzom intervencijom policijskih službenika policijskih stanica koje pripadaju Policijskoj upravi Foča, pronađeni na lokalnom seoskom putu pored šumskog potoka u mestu Velji lug, Višegrad – kaže naša sagovornica.

Pročitajte još: Navigacija ih "odvela" u šumu

Pronađenim Kinezima je ukazana potrebna pomoć, a onda su propraćeni do magistralnog puta, odnosno benzinske pumpe, a potom ih uputili na njihov zahtev u pravcu Sarajeva.

Ovo je već treći put do sada da policijski službenici PS Višegrad pružaju pomoć stranim državljanima, a sve zbog pogrešnog navođenja elektronske mape.