BOL, jecaj i tuga, presečeni pokojom kapi kiše, odzvanjali su kapelom seoskog groblja u Vrbnu kod Trebinja, gde su se od nastradalog Marka Anđelića (32) oprostili stanovnici tog grada, članovi porodice, kumovi i prijatelji. Niko nije ostao ravnodušan nad sudbinom nastradalog mladića koji se oženio, a istog dana i poginuo u saobraćajnoj nesreći.

Marko Anđelić živeo je i radio u Beogradu, gde se doselio iz Trebinja nakon završene srednje škole. Imao je želju da najradosniji dan provede u rodnom gradu, kaže jedan od njegovih kolega iz Ministarstva finansija Srbije gde je bio zaposlen.

- Eto radovali smo se pre nekoliko dana što ćemo biti na Markovoj svadbi, a danas tugujemo. I dalje ne mogu da verujem - kaže Markov kolega iz Beograda.


PROČITAJTE JOŠ - TRAGEDIJA NAKON VESELjA U TREBINjU: Mladoženja poginuo razvozeći goste

Porodica skrhana od bola, takođe u neverici ispratila je ovog mladića koji ih je sve okupio kako bi sa njima podelio svoju radost.

- Niko nije svestan šta se desilo. Ni sam ne mogu da govorim - rekao je u suzama komšija Anđelića iz trebinjskog naselja Gorica.

A i građani Trebinja u šoku su zbog tragične sudbine ovog mladića. Veliki broj stanovnika tog grada sa nevericom prilazi tablama gde su zalepljene smrtovnice Marka Anđelića, a samo se mogu čuti kratki komentari da se ne pamti ovako nešto.

- Nesreća, tuga. Ne daj bože nikome da dočeka ovo što su dočekali njegovi... - samo su neki od komentara koji su se mogli čuti.

Marko je iz Beograda, gde živi i radi, pre nekoliko dana došao u svoj rodni kraj da se oženi.

- Voleo je Trebinje. Nije bilo srećnijeg čoveka što će se u njemu oženiti, uvek je govorio da će baš u svom rodnom gradu i sa svojim najmilijima podeliti najradosnije trenutke. Nažalost, desila se tragedija a samo njegovi najbliži znaju kako im je - rekao nam je Markov prijatelj.

PROČITAJTE JOŠ - BILA MU JE SUPRUGA SAMO NEKOLIKO SATI: Ovako se Marija oprostila od muža koji je poginuo prve bračne noći (FOTO)

Tek venčana supraga Marija čekala je Marka u restoranu gde je bilo slavlje, ali nažalost stigle su loše vesti. Ona se kratko oprostila od muža preko svog fejsbuk-profila:

- Moj najvoljeniji suprug...

Podsetimo, nakon svadbe, koja je bila u motelu na izlazu iz Trebinja prema Dubrovniku, mladoženja je razvozio prijatelje. Nesreća se dogodila 40 minuta iza ponoći na novoizgrađenom kružnom toku u trebinjskom naselju Mokri dolovi. Marko je iz još uvek neutvrđenih razloga upravljajući automobilom "alfa romeo" izleteo s puta i udario u stenu. Od siline udara vozač je poginuo na licu mesta, dve osobe su zadobile teže, a dve lakše povrede. Jedan deo stanovnika tog naselja koji je među prvima priskočio u pomoć kaže da Marko na licu mesta nije davao znake života.

- Nikada takav udar nisam čuo. Istrčao sam u pidžami, bilo je još ljudi iz okolnih zgrada i kuća, ali nije bilo moguće izvući ni vozača ni ostale koji su bili u automobilu. Ubrzo su stigli vatrogasci i Hitna pomoć, a posebno težak trenutak bio je kada mu je došla supruga, posle nekih 20 minuta - kaže za "Novosti" jedan od očevidaca.


POVREĐENI STABILNO

MLADIĆ koji je sedeo iza nastradalog Anđelića zadobio je prelom levog kuka, hospitalizovan je, a njegovo zdravstveno stanje je stabilno. Devojka koja je u udesu zadobila nagnječenja grudnog koša smeštena je na intenzivnu negu trebinjske bolnice i ona je takođe stabilno. Treći povređeni je zadobio lakše povrede grudnog koša, dok se četvrta osoba iz automobila nije obratila lekarima.