NESVAKIDAŠNjI problem meštana prnjavorskog sela Hrvaćani koji, nakon izgradnje auto-puta "9. januar", do škole, prodavnice, bolnice i crkve, verovali ili ne, dolaze kroz odvodnu cev ispod saobraćajnice, naći će se i u klupama NSRS. Slučaj će potegnuti narodni poslanik Draško Stanivuković (PDP), koji se odazvao vapaju meštana i, za početak, video- klipom na "Jutjubu" o njihovim nevoljama "zapalio" društvene mreže.

"Novosti" su u više navrata pisale o tegobama ovih meštana još u vreme gradnje auto-puta.

- U Hrvaćanima ljudi moraju kroz odvodnu cev da prolaze da bi stigli do posla, škole, prodavnice, bolnice. Deca ne mogu otići na igralište, do školskog dvorišta, jer je prvi nadvožnjak daleko, više od tri kilometra u jednom pravcu, a pri tome na tom delu nema ni trotoara, niti pešačkog prelaza. Sve se ovo dešava nadomak najvećeg grada RS Banjaluke, gde nas uveravaju da živimo u 21. veku, da smo bolji entitet, da nam cvetaju ruže i da smo mi Evropa - kaže Stanivuković.

Pročitajte još - Bandere samo što ne padaju

On naglašava da je Regulacionim planom iz 2011. godine predviđen nadvožnjak u Hrvaćanima, međutim, on nije napravljen.

- Umesto nadvožnjaka imamo odvodnu cev, kroz koju meštani moraju svakodnevno da prolaze, i to probijajući se do nje kroz šiblje i travu - istakao je Stanivuković.

Meštani su istakli da su sa njihovim problemom upoznati i nadležni, ali da niko, od lokalne do republičke vlasti, već godinama ne reaguje.