Radojičić: Đurđevdanski festival se čuje van granica

D. L.

10. 05. 2019. u 13:24

Радојичић: Ђурђевдански фестивал се чује ван граница
Ovo je regionalni događaj koji se uklapa u naš koncept regionalnog centra, događaj za koji se čuje van granica naše zemlje i koji je od velikog značaja za afirmaciju Banjaluke, rekao je Radojičić novinarima nakon prijema

- Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić upriličio je u petak prijem za učesnike Đurđevdanskog festivala dečije pesme koji će biti održan večeras, 10. maja u Banjaluci, ističući da je ovo manifestacija od regionalnog značaja.

- Ovo je regionalni događaj koji se uklapa u naš koncept regionalnog centra, događaj za koji se čuje van granica naše zemlje i koji je od velikog značaja za afirmaciju Banjaluke, rekao je Radojičić novinarima nakon prijema.

On je istakao da su mnogi učesnici ovog festivala danas renomirani umetnici, a ima i onih koji su prešli u kompozitorske ili autorske vode.

Urednik takmičarskog dela festivala Dragoljub Sladojević naveo je da će humanitarni fond ovogodišnjeg festivala činiti prihod od prodatih ulaznica i SMS glasanja.

Pročitajte još - Sve spremno za 26. Đurđevdanski festival

On je rekao da će na čelu žirija biti pjevačica Jelena Tomašević.

Učesnice ovogodišnjeg festivala Ekatarina Tarabić iz Banjaluke i Ana Bertić iz Zagreba istakle su na prijemu u Gradskoj upravi da su zadovoljne što su dobile priliku da učestvuju na festivalu koji je odlično organizovan i donosi im mnogo zabave i druženja.

Grad Banjaluka je i ove godine podržao festival, uključujući ga u manifestaciju "Proleće u Banjaluci".

Na ovogodišnjem 26. izdanju festivala dečije pesme učestvovaće 19 mališana iz Republike Srpske, Federacije BiH, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Rusije.

Biće izvedeno 16 kompozicija koje konkurišu za 11 festivalskih nagrada.

Nagradni fond ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala iznosi 5.000 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije