Banjalučka policija uhapsila je Dejana Kostića zvanog Dela (29) iz Banje Luke, zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilničko ponašanje.

Kostić je identifikovan, pronađen i uhapšen, na osnovu uznemirujućeg video-snimka objavljenog na društvenim mrežama i prenesenog u pojedinim medijima, a na kojem se vidi fizičko i psihičko zlostavljanje mlađeg muškarca.


Iz Policijske uprave Banja Luka su, saopštavajući samo inicijale osumnjičenog, istakli da se D.K. sumnjiči da je, nakon učestvovanja u narušavanju javnog reda i mira 23. aprila u jednom banjalučkom kafiću, zbog čega je dobio prekršajnu prijavu, narednog dana ponovo došao u isti ugostiteljski objekat.


- Osumnjičen je da je tu fizički i psihički zlostavljao dvadesettrogodišnjaka. Sve dalje mere i radnje prema uhapšenom biće preduzete po instrukciji i pod nadzorom tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka – istakli su u PU Banja Luka.Kako saznajemo, radi se o maltretiranju konobara u banjalučkom kafiću "Armando".

Dok je Kostić na saslušanju u policiji i čeka se tužilačka odluka da li će biti pušten na slobodu ili će protiv njega, eventualno, biti stavljen predlog za određivanje pritvora, na internetu se danas pojavio novi uznemirujući snimak.


PROČITAJTE I: Osumnjičeni za ubistvo biznismena: U vreme ubistva bio sam sa prijateljicom, pa sa ženom


Na snimku se vidi mladić na suvozačevom mestu automobila kojeg, kako se pretpostavlja, Kostić udara, vređa i ispituje o dešavanjima kritične večeri u kafiću "Armando".


Kostić je inače samozvani vođa navijačke grupe "Lešinari" FK "Borac".