Narodna skupština RS nastaviće rad na zatvorenoj sednici na kojoj će Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, narodne poslanike upoznati s dosadašnjim tokom istrage trostorukog ubistva koje se desilo nadomak Banjaluke, ali i ubistvom policajca u Prijedoru zaključio je Kolegijum Narodne narodne skupštine RS.


Kako je rekao Nedeljko Čubrilović, predsednik NS RS, nakon ove tačke dnevnog reda sednica će biti otvorena za javnost, a biće nastavljena redovnim tačkama dnevnog reda, a prva na redu će biti Nacrt zakona o javnom redu i miru RS.


Tema o bezbednosnoj situaciji u RS biće na prvoj tački dnevnog reda naredne redovne sednice, rekao je on.


PROČITAJTE JOŠ: “NOVOSTI” SAZNAJU: Osumnjičeni za ubistvo Krunića bio zaustavljen u Derventi


Čubrilović je naglasio da je uprkos ovim događajima RS i dalje stabilniji dio BiH, te je dodao da održavanje tačaka o bezbednosnoj situaciji u RS doprinosi javnosti rada policije i tužilaštava, a naglasio je i da se ovi problemi moraju rešavati sistemskim merama.


Kostadin Vasić, predsednik Odbora za bezbednost NS RS je rekao da ta stranka osuđuje pokušaje politizacije ovog ubistva, te je pohvalio policiju zato što je brzo uhvatila počinioce ovog ubistva.


(nezavisne.com)