REPUBLIČKO javno tužilaštvo RS doživelo je fijasko na suđenju Draganu Cerovcu (25) iz Zvornika, optuženom za otmicu Nenada Jakovljevića (46) iz Bijeljine, koji je u sudnici branio otmičara navodeći da ne traži njegovo krivično gonjenje!

Cerovac se tereti da je zajedno s braćom kik-boskerima Miljanom i Ljubanom Vidovićem, koji su u bekstvu, oteo Jakovljevića 14. maja prošle godine. Silom, pretnjom i batinama naterali su ga da sačini ugovor, kojim priznaje da duguje 16.000 KM Fikreti Mušanović, inače majci boksera Đorđa Tomića, poznatom po učešću u rijalitiju "Parovi".

Cerovac je imao ulogu vozača, a Jakovljević je u sudu tvrdio da optuženi nije ni znao da će učestvovati u otmici. Kada je to shvatio, navodno mu je i pomagao, da bi na kraju lično garantovao za njega da će vratiti novac Vidovićima.


PROČITAJTE JOŠ - Braća kik-boskeri optužena da su kidnapovali muškarca zbog 16.000 maraka

Tužilac Svjetlanka Bijelić prigovorila je iskazu oštećenog Jakovljevića, koji je glavni svedok optužbe.

- Prilikom ispitivanja u policiji Jakovljević to nijednom nije pomenuo! Kada sam ga ja u istrazi ispitivala navodio je određene detalje u korist optuženog. Nezvanično mi je rekao i da je s njim kontaktirao otac optuženog, a sada tvrdi da to nije tačno - rekla je Bijelićeva.

Na pitanje sudije Snježane Kudrić Jakovljević je u sudnici tvrdio da mu niko nije pretio i da se ne boji optuženog.

Za razliku od Cerovca, Jakovljević nije "štedeo" Vidoviće i detaljno je ispričao kako su ga tukli, pretili da će mu pucati u nogu, kleštima odseći prste i slično. Pojasnio je da je prema Miljanu imao dug od 2.000 evra i da ga je sporni dan zvao da to regulišu i tad su mu rekli da je dug porastao na 8.000 evra. Potom su ga prisilili da potpiše da duguje 16.000 KM. Ugovor su sačinili u knjižari, a overili u Opštini Bijeljina na ime Fikrete Mušanović.

Otmičar Miljan Vidović,foto Fejsbuk

Ispričao je da je, kobnog dana, prošao osmočasovnu torturu. Tražeći pare Miljan mu je čak pretresao stan. U jednom trenutku pokušao je da im pobegne, ali ga je Miljan sustigao motorom i uvukao u teretanu, gde ga je takođe tukao. Zatim su ga odvezli u vikendicu njihovog oca, gde su u pomoć zvali i izvesnog Mikija, koji je doneo pištolj kojim su mu pretili.

Fikreta Mušanović u sudnici je ispričala da poznaje Vidoviće, ali ne i Cerovca, i da su je tog dana zvali da im pomogne, što je ona i učinila. Tvrdi da ništa sumnjivo nije primetila kada je sa Jakovljevićem potpisala sporni ugovor.


ŠAMPIONI

ODBEGLA braća Vidović svojevremeno su se bavila kik-boksom i važe za uspešne sportiste. Miljan je 2013. godine u Sao Paulu osvojio titulu šampiona sveta u disciplini K1 poluteške kategorije do 81 kilogram, boreći se pod zastavom Srbije. Godinu ranije osvojio je i titulu šampiona Evrope u kategoriji do 75 kg, a na evropskom tronu ga je zamenio mlađi brat Ljuban.