DESIMIR Klječanin (60) rafalom iz automatske puške ubio je svoju dugogodišnju ljubavnicu Milicu Klječanin (49) u selu Očauš, kod Teslića, a potom izvršio samoubistvo.

Zločin, koji je u crno zavio dve porodice, odigrao se u četvrtak naveče. Meštani pričaju da su čuli rafal, a kasnije još jedan pucanj, ali da na to nisu obraćali pažnju. Tek u petak ujutro, oko 7.30, pronađeno je Miličino telo.

- Njen sin je telo zatekao kako, izrešetano, leži u lokvi krvi u dvorištu kuće. Odmah je alarmirana policija. Budući da je celo selo znalo za njenu vezu s Desimirom, svi su posumnjali da ju je on ubio. Krenuli su da ga traže i na obližnjoj livadi pronađeno je i Desimirovo telo sa ranom na glavi. Sve ukazuje da je nakon ubistva presudio sam sebi i izvršio samoubistvo - pojašnjava izvor blizak istrazi.

Portparol PU Doboj Dragana Kerkez kaže da je nakon prijave u dvorištu kuće u Očaušu policija zatekla telo M. K.

- Imala je vidne povrede po grudima, koje su najverovatnije nanesene vatrenim oružjem. Neposredno nakon toga, na udaljenosti od 250 metara, pronađeno je i telo D. K. sa povredama glave, kraj koga je otkriveno i oružje - rekla je Kerkezova.


Istraga u toku

Meštani pričaju da su iza Milice ostali suprug i dva sina, a iza Desimira supruga i troje dece, dok oboje imaju čak i unučad. I pored toga, više od deset godina su bili u ljubavnoj vezi. Za vezu su, tvrde meštani, znali svi u selu. Za Desimira kažu da nije bio problematičan, ali da je u poslednje vreme među njima bilo trzavica.


PROČITAJTE JOŠ: Muž ubio ženu, pa presudio sebi


- Ona je pričala da će otići u inostranstvo kod rodbine, što on očigledno nije mogao da podnese. Na dan ubistva bio je uznemiren. Išao po selu i raspitivao se za Milicu. Kada je saznao da je autobusom otputovala za Teslić, seo je u kombi i krenuo za njom. Nije je pronašao i očigledno je naveče zatekao u kući. Verovatno su se posvađali i to je okončano tragedijom - pričaju meštani Očauša.

SEDAM ČAURA

TOKOM uviđaja kraj Miličinog tela istražioci su pronašli šest čaura od automatske puške. Desimir je, sa ranom na glavi, nađen na livadi pored svog kombija, gde je zatečena i jedna čaura. Pretpostavlja se da se neposredno nakon ubistva dovezao na tu lokaciju. Čaure i puška su izuzete i poslate na balističko veštačenje, kako bi se utvrdilo da li se podudaraju.