Raspisan konkurs za sufinansiranje i razmenu studenata

D. L.

utorak, 19. 03. 2019. u 18:28

Расписан конкурс за суфинансирање и размену студената

Ilustracija / Foto M.Anđela

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo raspisalo je konkurs za sufinansiranje međunarodne razmene studenata i akademskog osoblja za 2018/19. godinu
Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za sufinansiranje međunarodne razmene studenata i akademskog osoblja za akademsku 2018/19. godinu.

Konkurs je raspisan za odlazak redovnih studenata prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse u inostranstvu, saopšteno je iz Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Predviđeno je sufinansiranje i odlazak akademskog osoblja sa javnih visokoškolskih ustanova iz Republike Srpske u inostranstvo radi obrazovnog ili naučnoistraživačkog, odnosno kulturno-umetničkog rada.

Pročitajte još - Studenti useljavaju u paviljon jedan u Banjaluci


Na konkurs se mogu prijaviti i studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi studiranja ili obavljanja stručne studentske prakse na javnim visokoškolskim ustanovama ili naučno-istraživačkim ustanovama, odnosno kulturno-umetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

U saopštenju se navodi da je previđeno sufinansiranje i dolazak akademskog osoblja sa akreditovanih visokoškolskih ustanova iz inostranstva radi obrazovnog ili naučno-istraživačkog, odnosno kulturno-umetničkog rada na javnim visokoškolskim, naučno-istraživačkim i kulturno-umetničkim ustanovama u Republici Srpskoj.

Konkurs će biti otvoren do 2. maja i dostupan je na portalu Vlade Republike Srpske, odnosno stranici Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije