Načelnik opštine Ugljevik, Vasilije Perić, na predlog episkopa zvorničko-tuzlanskog Fotrija, uz blagoslovov Patrijaršijskog upravnog odbora i odlukom Eparhijskog saveta izabran je za potpredsednik Eparhijskog upravnog odbora te jedne od najvećih eparhija, ne samo na levoj obali Drine, već i u SPC, koja deluje u RS i Federaciji BiH.


Ova dužnost i počast Periću je data na periodu od šest godina, koliko je taj odgovoran i važan posao radio do sada, uz najbolje ocene vladike Forija, njegovih saradnika, ali i predhodnog rukovodstva eparhije na čelu sa tadašnjih episkopom Hrizostomom, današnjim mitropolitom dabrobosanskim SPC.


Pročitajte još: Đorđe Popović: Ugljevik oslonac Srpskoj!


Perić slovi za vernika, od malih nogu, kao i njegova porodica, jedna od najstarijih i najpobožnijih u Semberiji i Majevici. Kao čelnik opštine Ugljevik, što je skoro pune dve decenije, svesrdno pomaže Srpsku pravcoslavnu crkvu u svim njenim misija, od graditeljske, duhovne, umetničke i humanitarne.


- Za mene je ovo visoko priznanja, obaveza i čast koja mi je ukazana iz Crkve, koja nas je održala u najtežim trenucima – kaže Perić. Kao i do sada radići kako je najbolje i za narod i za Boga i u Eparhiji i u opštini.Vasilije Perić - Foto: V. Mitrić


- Sjajno sam sarađivao sa vladikom Hrizostomom, kao što tičnim sa episkopom Fotijem, kom sam, eto, na moju sreću, ostao da budem prvi saradnik među civilima. V.Mitrić