„Proleće u Banjaluci“ biće dočekano sa 100 različitih događaja

D. Lalić

petak, 15. 03. 2019. u 15:08

„Пролеће у Бањалуци“ биће дочекано са 100 различитих догађаја

Depositphotos

Radojičić je naveo da će u okviru manifestacije biti održan treći "Ćevap fest" koji će prvi put biti vezan za dovođenje gostiju iz inostranstva

U okviru manifestacije "Proleće u Banjaluci" od 8. aprila do 15. juna predviđeno je više od 100 događaja u različitim oblastima čiji je cilj da građani dobiju što više kvalitetnih sadržaja, te da privuče veći broj turista, rekao je gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić.

- Jedan blok su protokolarni događaji, obeležavanje Dana i slave Grada, Dana pobede nad fašizmom, drugi blok predviđa manifestacije iz oblasti kulture, treći se odnosi na sportske manifestacije, a četvrti blok su turističke manifestacije, rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci nakon sednice organizacionog odbora manifestacije "Proljeće u Banjaluci".

Prema njegovim rečima, peti blok obuhvata ostale događaje u kojem su se gradu Banjaluka kao partneri, predlagači i incijatori pojavile desetine institucija, udruženja građana, nevladinih organizacija, domaćih i stranih subekata gde je oko 60 dodatnih događaja i za najmlađe i za najstarije u oblastima kulture, turizma, sporta, zabave, rekreacije.

Radojičić je naveo da će u okviru manifestacije biti održan treći "Ćevap fest" koji će prvi put biti vezan za dovođenje gostiju iz inostranstva.

- Od 12. aprila počinje nova turistička ponuda grada zajedno sa kompanijom „Kontiki“, a reč je o čarter vikend letovima na relaciji Beograd-Banjaluka, u kojoj se nudi vikend boravak u Banjaluci sa turističkim i kulturnim sadržajima, a preklapa se sa „Prolećem u Banjaluci“. To je novi pilot projekat koji u naš grad treba da dovede nove grupe turista, rekao je on.

Radojičić je najavio i niz muzičkih događaja, koncerte Zdravka Čolića, Željka Samardžića, Nikole Rokvića, grupe "One tri", Merime Njegomir, Saše Matića, nekoliko koncerata džez muzike, te koncerte Kemala Gekića, Divne Ljubojević, kao i više folklornih događaja.

Kako je dodao, polovinom maja biće održan drugi Festival cveća, te nekoliko konferencija i događaja za mlade.

Pročitajte još - Aerodrom Banjaluka očekuje čak 100.000 putnika

- Imamo drugu manifestaciju „Proslava punoletstva“, treću „Digitalnu konferenciju“ koja je postala jedan od vodećih regionalnih događaja, te prvu međunarodnu konferenciju „didžejeva“ sa tendencijom da Banjaluka postane regionalni centar i u ovom domenu, naveo je on.

Kada je reč o sportski događajima, Radojičić je najavio biciklističku trku Banjaluka-Beograd, te održavanje dva polumaratona.

On je najavio i novi "Motofest" 18. maja, sadržaje za osobe treće životne dobi, dok je za 9. maj-Dan pobede nad fašizmom predviđen veći događaj na otvorenom.

Radojičić je pozvao kreativce iz Banjaluke da se prijave na dva konkursa, na kojima će najbolja rešenja biti nagrađena.

- Jedan će se odnositi na osnovce da za Dan grada pripreme prigodne vizualne likovne sadržaje tipa transparenata, a najbolji radovi će biti izloženi u parku „Mladen Stojanović“. Drugi konkurs se odnosi na vajber stikere sa motivima Banjaluke", rekao je Radojičić.

Radojičić je najavio da će i Gospodska ulica dobiti novi izgled što će, kako je istakao, biti iznenađenje za građane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije