VRHOVNI sud Republike Srpske potvrdio je presudu Zoranu Tepavčeviću iz Kalinovika i pravosnažno ga osudio na 12 godina zatvora zbog polnog nasilja nad maloletnom rođakom.

Pročitajte još: PONOVIO ZLOČIN: Osuđivani pedofil imao vezu sa 13-godišnjakinjom

Presuda je izrečena nakon što je sudsko veće, kao neosnovano, odbilo žalbu Tepavčevićeve odbrane i u potpunosti potvrdilo prvostepenu presudu koju mu je u maju prošle godine izrekao Okružni sud u Trebinju.

Tepavčević je oglašen krivim za produženo krivično delo polno nasilje nad detetom jer je, kako saznajemo, punih osam godina u više navrata zlostavljao rođaku.

Pročitajte još: UHAPŠEN MANIJAK IZ TRAMVAJA: Spopadao devojčicu (15), putnici gledali i ćutali

- Analizom dokazne građe izvedene na glavnom pretresu, veće Okružnog suda je izvelo pouzdan zaključak o osnovanosti optužnice Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, i na pouzdan način utvrdilo da je optuženi krajem 2000. godine, pa sve do početka 2008. godine, u selu u opštini Kalinovik, u cilju zadovoljavanja polnog nagona, vršio polne radnje na štetu svoje dalje rođake - saopštio je tada trebinjski Okružni sud.

Suđenje u ovom predmetu bilo je zatvoreno za javnost zbog osetljivosti slučaja i zaštite žrtve, tako da i detalji presude nisu poznati.