Grad pruža šansu studentima za praksu

D. L.

20. 02. 2019. u 15:44

Град пружа шансу студентима за праксу

Ilustracija / Foto: Milena Anđela

Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas protokol kojim će za 24 studenta šest fakulteta biti omogućeno obavljanje studentske prakse
Rektor banjalučkog Univerziteta Radoslav Gajanin i gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić potpisali su danas protokol kojim će za 24 studenta šest fakulteta biti omogućeno obavljanje studentske prakse za ovu akademsku godinu u javnim preduzećima i ustanovama u Banjaluci.

Radojičić je rekao da je ovo druga godina da Univerzitet i Gradska uprava potpisuju ovakav protokol, te dodao da je iskustvo od prošle godine pozitivno.

- Prošle godine smo pokrenuli program koji studentima pojedinih fakulteta omogućava sticanje određenog radnog iskustva u Gradskoj upravi i njenim ustanovama i preduzećima. Za svaku novu školsku godinu identifikujemo kapacitet i mogućnosti i ove godine tu mogućnost imaće studenti šest fakulteta, rekao je Radojičić nakon potpisivanja.

On je dodao da će Univerzitet sprovesti celu proceduru, a grad obezbediti uslove za izabrane studente.

Pročitajte još - Zavod „Dr Miroslav Zotović“ primer pozitivne prakse u zdravstvu


Gajanin je rekao da će, zahvaljujući potpisanom protokolu, 24 studenta sa šest fakulteta banjalučkog Univerziteta imati priliku da obavljaju praksu u preduzećima i ustanovama grada Banjaluka.

- Prošle godine su naši najbolji studenti sticali praksu u Gradskoj upravi i njenim preduzećima. Naše opredeljenje je da poboljšamo praktičnu nastavu i da njen udio bude znatno veći, naglasio je Gajanin, dodajući da su studenti tokom prakse imali priliku da predstave stečena znanja i da se preporuče ustanovama gđe su obavljali praksu.

On je istakao da grad računa na resurse kojima raspolaže Univerzitet, njegove nastavnike i saradnike koji su maksimalno uključeni u realizaciju projekata grada.
Studenti Pravnog fakulteta obavljaće praksu u Gradskoj upravi i Sportskom centru "Borik".

U Gradskoj upravi na praksi će biti studenti Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Poljoprivrednog i Tehnološkog fakulteta.
Studenti Fakulteta fizičkog vaspitanja i sporta praksu će obavljati u Sportskom centru "Borik" i javnom preduzeću "Akvana".

Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi će biti u Sportskom centru "Borik".


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije