Nema zaraženog mesa u glavnom gradu Srpske

D. L.

sreda, 20. 02. 2019. u 11:39

Нема зараженог меса у главном граду Српске

Ilustracija
Foto: Depositphotos.com

Nakon obavljenih kontrola mesa, od Odeljenja za inspekcijske poslove stižu dobre vesti
Nakon obavljenih kontrola mesa, od Odeljenja za inspekcijske poslove stižu dobre vesti. Inspektori potvrđuju da su svi kontrolisani uzorci mesa iz uvoza, koji su protekle sedmice proveravani u svim gradskim tržnim centrima potpuno ispravni.

Prema nalogu ovog odeljenja, uvozno meso je analizirano u laboratorijama Instituta za javno zdravstvo i Instituta “Vaso Butozan”.

- Svi rezultati su negativni, što, drugim rečima, znači da je meso potpuno ispravno. Na određen način, ovo predstavlja potvrdu kvalitetnog inspekcijskog nadzora, od granice pa do prodajnog mesta, rekao je Janko Kecman, načelnik Odeljenja za inspekcijske poslove.

Pročitajte još - Posle uvoznog mesa, kontrola i na domaćim farmama u Banjaluci


On je ukazao da je ova kontrola pokrenuta posle medijskih napisa o skandalu u Poljske, kad su prikazani video snimci o tome kako meso od obolelih krava završava u preradi.
Ponukani ovim slučajevima, gradska inspekcija naložila je dodatnu kontrolu u mesnicama šest tržnih centara na području Banjaluke.

- Bez obzira na to što je Kancelarija za vetrinarstvo BiH ranije potvrdila da nema mesa iz sporne poljske klaonice, hteli smo da utvrdimo kakav je kavlitet mesa iz uvoza i da li je možda na neki drugi način, a ne redovnim uvozom, takvo meso dospelo na naše tržište, naglasio je Kecman.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije