Starca ubila sveća

N. ĐURIĆ

nedelja, 03. 02. 2019. u 20:05

Старца убила свећа

Mesto gde je nastradao Stanić

U stravičnom požaru u Kremni kod Prnjavora nastradao Milan Stanić (81). Bez zvanične obdukcije, jer je ugljenisano telo nemoguće identifikovati

UGLjENISANO telo pronađeno u izgoreloj kući u noći između petka i subote u naselju Kremna, kod Prnjavora, veruje se, tačnije dileme nema, pripada njenom vlasniku 81-godišnjem Milanu Staniću, a u groznu smrt starca je oterala - zapaljena sveća?!

U realnu pretpostavku o identitetu žrtve verovalo se od samog početka drame u Kremni, kad se osamljena i trošna kuća pri šumarku pretvorila u vatrenu buktinju, i kada su prnjavorski vatrogasci završili posao. Tačnije, kada su pronašli ugljenisano telo, a istražitelji okončali uviđaj.

Pročitajte još: Nakon požara vatrogasci pronašli ugljenisano telo

- Okružni tužilac nije naložio obdukciju, jer je telo u potpunosti ugljenisano. Sigurna identifikacija nije moguća, ali sve upućuje da je reč o vlasniku kuće - kaže izvor "Novosti" upućen u tu tragediju.

Uviđajem nisu otkriveni ni elementi krivičnog dela, odnosno da je kuću bez električne energije potpalio neko "sa strane".

- Nalaz inspektora protivpožarne zaštite govori da je vatra izbila iznutra, iz same kuće - kaže naš izvor.

Komšije svedoče da je polupokretni starac živeo sam u kući koju je uglavnom osvetljavao uz pomoć sveće. Pretpostavlja se da ga je prevario san, a da se sveća, koja je gorela, potom pretvorila u - šibicu!

Njegovi ugljenisani ostaci pronađeni su uz mesto gde je, pretpostavlja se, bio krevet. Veruje se da je teško starac ustao i pokušao da potraži izlaz, ali su mu ogromni dim i vatra ugasili život, uprkos relativno brzoj intervenciji komšija i vatrogasaca.


BRIGA I SAHRANA

OTKAKO mu je pre neku godinu umrla supruga sa kojom nije imao dece, Milan Stanić je živeo sam u trošnoj kući, bez struje i vode.

O njemu su brinuli Centar za socijalni rad, Crveni krst i komšije. Kažu da su se sa njim svi lepo slagali i da će organizovati dostojanstven ukop njegovih posmrtnih ostataka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije