Lopta i koševi sestrama Mazić ispunili srca

D. G.

subota, 19. 01. 2019. u 09:28

Лопта и кошеви сестрама Мазић испунили срца

Milica, Marija i Marina

Pod budnim okom neumornog košarkaškog poslenika Radike Perendića stasavaju i mlađane Milica, Marija i Marina iz Vlasenice

VLASENICA, grad podno planina Jovor i Zvijezda, u istočnom delu Republike Srpske, odavno je rasadnik košarkaških talenata, koji su se afirmisali u renomiranim klubovima. Reč je uglavnom o devojkama, koje trenira neumorni košarkaški poslenik Radika Perendić.

Pročitajte još:KREATIVNI UČITELj IZ VRANjA: Mi-Dej kroz formu stripa uči decu

Pod njegovim budnim okom stasavaju i tri mlađane sestre Mazić. Milica, Marija i Marina potiču iz poznate vlaseničke sportske porodice Mazić. Otac Slaviša je poznati fudbalski sudija, stričevi Slobodan i Nikola su afirmisani fudbaleri, a majka Ivana je bila uspešna košarkašica.

Najstarija Milica, iako ima tek deset godina, već je skrenula na sebe pažnju košarkaških stručnjaka iz Srbije i BiH.

- Počela sam da treniram sa šest godina, a za moj napredak najviše je zaslužan profesor Radika, koji svoje znanje uspešno prenosi na sve nas. Dosta sam napredovala i nastupam sa devojkama koje su i po tri-četri godina starije od mene. Imam veliku želju da još više treniram i učima i da jednog dana zaigram u nekom afirmisanom klubu - rekla nam je Milica.

Pročitajte još:GRADSKA BIBLIOTEKA U ČAČKU: Živi lanac od malenih “karika” seli knjige

Uz stariju sestru, marljivo treniraji i mlađane Marija,koja ima osam, i Marina, sa pet godina. Košarkaški stručnjaci veruju da se u njima kriju buduće košarkaške zvezde. Uzor im je, kako rekoše, majka Ivana, od koje takođe mogu mnogo da nauče.

Sudeći po marljivim treninzima i talentu ovih mladih sestara, i uz iskusnog košarkaškog pedagoga Radiku Perendića, za vlasenički "tri M" će se u budućnost čuti mnogo toga lepog.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije