Modirča - Sveštenici crkve Uspenja presvete Bogorodice u Modriči 23 godinu za redom pred Božić organizovali su humanu akciju u kojoj su obezbedili pečenice i ljudima koji su u stanju neimaštine i siromaštva. Ovaj put u Svetosavskom domu u Modriči, uručeno je 37 božićnih pečenica socijalno najugroženijim porodicama i pojedincima. Oni koji su dobili pečenice dobro znaju od koga su je dobili ali teško govore o tome.

- Znači mi puno, jer na ovaj način i ja se mogu radovati Božiću. Zato se zahvaljujem ovim dobrim ljudima od srca što pomažu i nas koji nemamo.- kaže Mara Lazić iz naselja Dobor.

Pročitajte još: "STARA RAŠKA" OBRADOVALA SIROMAŠNE MALIŠANE: Sreća za 9.000 dece

Po svoju pečenicu stigao je i devedesetdvogodišnji starina Aleksa Panić koji je u ratnom vihoru proteran sa Ozrena. Novo ognjište svio je u Modriči.


- Star sam, teško mogu sebi obezbediti pečenicu.Ne mogu pričati kako je to nekad bilo. Ne bih bio ovdje da me nužda nije naterala. Hvala ovim dobrim ljudima koji misle i na mene da imam svoju pečenicu za naš Božić – prozborio je tužno Panić
Nesvakidašnju humanu akciju, modrički sveštenici, jereji Siniša Lazić i Goran Panjkov, protojerej stavrofor Pero Tanacković i protonamesnik Stamenko Stanković realizovali su zajedno sa dobrim ljudima.


- Ovo je prva parohija koja je pokrenulu ovu akciju pre više od dve decenije. Danas je realizujemo u cieloj eparhiji uz blagoslov vladike Fotija i uz pomoć dobrotvorne organizacije „Trojeručica“.Srećan sam kad vidim malo sreće na licima ovih ljudu kada preuzmu pečnicu.Naša želja je da rodost Božića uđe u sve domove naše braće, moleći se Bogu na visini, tražeći mir na zemlji i dobru volju među ljudima.- rekao je Stanković