Čubrilović predsednik DEMOS-a

S. MIŠLjENOVIĆ

23. 12. 2018. u 06:45

Чубриловић председник ДЕМОС-а

Nedeljko Čubrilović - Foto DEMOS

U Banjaluci održana osnivačka skupština nove političke partije u Republici Srpskoj. Reč je o stranci centra, malo desno orijentisanoj, koja će se usmeriti na razvoj

ČLANOVI osnivačke skupštine Demokratskog saveza (DEMOS) izabrali su Nedeljka Čubrilovića za predsednika stranke. Čubrilović je nakon skupštine DEMOS-a rekao da je reč o stranci centra, malo desno orijentisanoj, koja će svoje osnovno političko delovanje usmeriti na društveni razvoj po meri građana, na realni sektor koji je osnov svih dešavanja i svega onoga što donosi dobrobit.

- U istoriji Republike Srpske ostaće upisan i zapamćen datum, 22. decembar 2018. godine, kao dan kad je osnovana jedna nova politička stranka - Demokratski savez DEMOS. Budite ponosni na to i kad se vratite u mesta, gradove i opštine iz kojih ste došli na ovaj veličanstveni skup, pričajte svima gde ste bili i šta ste radili. Uradili smo dovoljno da nas pokolenja pamte. I to vam je prva privilegija koju ćete imati od toga što ste bili učesnici Osnivačke skupštine DEMOS - poručio je Čubrilović na osnivačkoj skupštini.

Pročitajte još: Čubrilović isključen iz partije!

On je dodao da su osnovali novu stranku sa namerom i željom da traju, da učestvujemo u društvenom, pre svega političkom životu u prvom redu Srpske, a potom i Bosne i Hercegovine.

- Zbog ovog što rekoh, političke stranke se i formiraju. Hoćemo, dakle, da učestvujemo u političkom životu društva i države u kojima živimo, da se bavimo politikom zbog toga što je ona danas, kao i toliko vekova pre toga, ako ne jedini, onda sigurno najefikasniji način da se utiče na društvene procese, na donošenje političkih, zakonskih, ekonomskih i administrativnih odluka, a sve s ciljem ostvarenja Programa Demokratskog saveza i dobrobiti za sve građane naše republike, bez obzira na to da li su članovi naše stranke ili ne - istako je Čubrilović.

Skupština Demokratskog saveza


Iz tih razloga će se, dodaje on, boriti da uđu u Vladu, ovu ili neku buduću, i da budu vlast, a ne radi privilegija i ostvarenja ličnih koristi.

Pročitajte još: Prvo klub u Parlamentu pa nova stranka

Čubrilović je dodao da je javnosti poznat put te političke opcije, da su radili veoma brzo kako bi u ovoj godini registrovali stranku.

- Jesmo nova stranka, ali ljudi koji rade i koji u su osnovali stranku su dugo vremena u političkom životu - naveo je Čubrilović.

Na Osnivačkoj skupštini je izabran i Glavni odbor stranke, Nadzorni odbor i Statutarna komisija, dok će ostali organi stranke biti izabrani na Glavnom odboru.

PARTNERSKI ODNOSI

PREMA Čubrilovićevim rečima, ova partija će gajiti partnerske odnose sa svojim dosadašnjim partnerima. Govoreći o saradnji sa DNS, Čubrilović je rekao da članovi DEMOS nemaju problema sa svojim bivšim kolegama.

- Nismo bacali kamenje jedni na druge, bilo je to političko razmimoilaženje i nema razloga da saradnja ne bude korektna - dodao je Čubrilović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije