Prijedorčani pištoljem hteli da naplate dug

O. MATAVULj

19. 12. 2018. u 06:32

Приједорчани пиштољем хтели да наплате дуг
Policija uhapsila dvojicu mladića iz Prijedora zbog iznude proteklog vikenda. Pokušali da od sugrađanina T. T. (67) iz Saničana "uzmu" 2.500 maraka

DANIJEL Radanović (25) i Danijel Lajić (24) iz Prijedora uhapšeni su zbog sumnje da su pokušali da iznude 2.500 maraka od sugrađanina T. T. (67).

U PU Prijedor navode da su osumnjičeni u nedelju oko 16 časova došli u kuću T. T. u Saničanima kod Prijedora i od njega tražili novac. Navodno se radilo o dugu od 2.000 maraka, koje je vlasnik kuće imao prema drugom licu. T. T. je negirao da ima bilo kakva dugovanja i odbio je da im preda novac, pa je jedan od osumnjičeni izvukao pištolj.

- Nakon što je T. T. odbio da im preda novac osumnjičeni su ga, uz pretnju pištoljem, fizički napali i zadali mu više udaraca po glavi i telu. Tom prilikom naneli su mu lakše povrede, a potom su pobegli - saopšteno je iz PU Prijedor.


PROČITAJTE JOŠ: Banjalučanin oštetio preduzeća za 252.800 KM?

U tom trenutku policiji nije bio poznat identitet napadača, ali su operativnim radom uspeli da ih identifikuju i uhapse.

- Radeći na rasvetljavanju celog slučaja policija je kod D. R. pronašla i privremeno oduzela pištolj "češka zbrojovka", kalibra 7,65 mm, kao i određenu količinu municije - navode u policiji.

Inače, Danijel Radanović već ima policijski dosije i u više navrata je privođen zbog raznih krivičnih dela. S druge strane, osumnjičeni Lajić do sada nije prolazio kroz policijske evidencije.


SASLUŠANI

NAKON kriminalističke obrade osumnjičeni Danijel Radanović i Danijel Lajić predati su u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru uz izveštaj o počinjenim krivičnim delima iznuda i nedozvoljeno posedovanje oružja.

Obojicu je juče saslušavao tužilac koji će, nakon toga, odlučiti o predlogu za pritvor.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije