Predsednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik izjavio je večeras da očekuje da će Vlada Republike Srpske biti birana između 10. i 15. decembra, kao i da će nekoliko dana pre toga biti poznata konkretna imena i resori u novoj Vladi.

Prema njegovim rečima, na sastanku održanom večeras, rukovodstvo SNSD-a je razmotrilo kompletnu situaciju kada je reč o konsultacijama koje vodi mandatar Radovan Višković, prenose Nezavisne.com.

"Obavljene su sve konsultacije sa političkim i socijalnim partnerima i udruženjima, tako da sad ulazimo u drugi krug. Već iduće sedmice čekaju nas razgovori o tome kako strukturisati Vladu kada je reč o resorima i političkim subjektima", rekao je Dodik.

Dodik je istakao da će sledeće nedelje biti održana sednica Narodne skupštine i da će se birati delegati za Veće naroda Srpske i Dom naroda parlamenta BiH.

Sastanak rukovodstva SNSD održan je u Palati Republika, a osim Dodika njemu su prisustvovali Željka Cvijanović, Radovan Višković, Dragan Lukač, Zoran Tegeltija, Nikola Špirić i Nebojša Radmanović.