PREDSTAVNICI opozicije u Srpskoj nastavljaju sa osporavanjem rezultata izbora, pre svega za predsednika RS. S druge strane iz SNSD im poručuju da prihvate rezultate i da su građani na izborima jasno rekli šta misle o njihovoj politici. Ionako uzburkanu postizbornu političku scenu u RS, dodatno je začinila izjava Vukote Govedarice, predsednika SDS i poraženog kandidata za predsednika RS, koji je poručio da "veruje da je predsednik RS i niko mu neće pobedu oteti i da je ono što želi da se utvrdi istina".

S druge strane, iz SNSD je stigao ekspresan odgovor. Portparol SNSD Radovan Kovačević izjavio je da predsednik SDS "Vukota Govedarica za sebe može reći da je predsednik Srpske isto koliko može reći i da je on Napoleon Bonaparta ili Supermen".

- Do izbora, svi smo znali da je gospodin Govedarica neozbiljan kandidat za predsednika Republike, a sada svi možemo da vidimo i da je neozbiljan čovek - rekao je Kovačević, komentarišući izjavu Govedarice da je pobedio na izborima.

PROČITAJTE JOŠ - Petrović okreće leđa Govedarici!

PORUKA VUKOTA Govedarica je poručio i da će na Trgu Krajine u Banjaluci reći građanima istinu oko izbora i da narod već zna da su izbori pokradeni! On je poručio da nema nikakvih pregovora sa vlastima.

SNSD nije imao potrebu da bilo šta krade, za šta ih opozicija optužuje, jer, dodaje Kovačević, izborni rezultat koji je postigao SNSD na ovim izborima jeste rezultat kontinuiteta rada te stranke.

- Rezultat koji je SNSD ostvario na poslednjim lokalnim izborima 2016, kada su naši kandidati za načelnike i gradonačelnike osvojili oko 365.000 glasova, verujem da će to otprilike biti rezultat našeg predsednika i budućeg srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika, sada kada se prebroje glasovi koji dolaze poštom - istakao je Kovačević.

Radovan Kovačević

Kovačević je pozvao opoziciju u RS da postane korektivni, a ne destruktivni faktor, i da prestanu sa pokušajima da naprave vanredno stanje, jer građani Srpske to ne žele.

- Građani RS su na najbolji mogući način ocenili njihovu negativnu kampanju koju su vodili sve vreme i nikako ne žele da se ona na bilo koji način nastavi. To su im poručili tako što su glasali za nas - rekao je Kovačević.