Tomaš najozbiljniji kandidat za premijera!

N. ĐURIĆ

četvrtak, 11. 10. 2018. u 08:28

Томаш најозбиљнији кандидат за премијера!

Darko Tomaš / Foto N. Đ.

Povodom sve češćih spekulacija da li se čelni čovek Prnjavora seli u Vladu Republike Srpske: Pod njegovom dirigentskom palicom SNSD u Prnjavoru odneo ubedljivu pobedu na svim nivoima

JEDINO je sigurno da ću ostati na poziciji sa koje, u datim okolnostima, najviše mogu da pomognem Prnjavoru, za “Novosti” je rekao dr Darko Tomaš, aktuelni načelnik opštine Prnjavor, povodom spekulacija da li ostaje na mestu čelnog čoveka te opštine ili se seli u Vladu RS.

- Ja sam čovek stranke i o mom daljem angažmanu odlučivaće najviši organi SNSD, ali, siguran sam da ću, nakon što budu potvrđeni rezultati i postignuti međustranački dogovori, biti na onoj poziciji sa koje ću najviše moći da pomognem Prnjavoru - rekao je Tomaš.


PROČITAJTE JOŠ:
POSLE IZBORA U BiH: Vladajućoj koaliciji 51 poslanik!

Tomaševa zagonetnost je savim razumljiva, odnosno zašto nije siguran da će apriori i dalje ostati za kormilom prnjavorske opštine. Prema saznanjima “Novosti”, u slučaju da mesto premijera RS pripadne SNSD, Tomaš figurira kao jedan od najozbiljnijih kandidata za tu funkciju.

Javna je tajna da, naime, ovaj mlađani doktor ekonomskih nauka slovi kao čovek od posebnog poverenja i Milorada Dodika i Željke Cvijanović. On je to poverenje opravdao i na ovim izborima ne samo time što je, kao nosilac liste dobio najveći broj glasova u Prnjavoru, već i zavidno poverenje u Srpcu, Laktašima i Gradiški.


PROČITAJTE JOŠ:
NEZADOVOLjNI IZBORNIM REZULTATIMA: Više od 10 odbora SDS-a traže smenu Govedarice

KADAR SNSD

PRNjAVOR je uvek slovio kao “tvrđava SDS”, sem kad se kao kandidat SNSD pojavljivao upravo Darko Tomaš. U svom prvom mandatu od 2008 do 2012, uverljivom pobedom on kao kadar SNSD od SDS preuzima kormilo opštine. Pod njegovom “palicom” na upravo završenim izborima, SNSD je ostvario uverljivu pobedu na svim nivoima vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Bojan Zvornik

11.10.2018. 16:49

Pravi izbor ako smo u stripu Alan Ford. Ojadio je Fond gdje je radio, a sada ga hoće za premijera. Strašno.

dule

11.10.2018. 18:24

@Bojan Zvornik - Bojane samo ti gledaj BN. Po njihovom sve srbe treba optuziti za bilo sta, samo su oni pravi njima i srpska tv smeta zato sto istinu prica.Zato brate nemoj Darka optuzivati u napred to su vesti BN. Sigurno premijer nece biti iz SDS.

wz20s

11.10.2018. 22:47

@Bojan Zvornik - Dule, ako je covjek slagao zasto to ne opovrgnes kad znas da je istina. Pitaj prvog doktora kojeg nadjes sa li je to istina, pa ces vidjeti da jeste. Sto zabijate glavu u pijesak pred istinom? Kakvi su vama podaci potrebni da vidite da je to tacno?

rajka

16.10.2018. 08:44

sramota kad jedna partija ne drzi riječ dobili su vlast na lednima dns-a a sad su im zabili noz u ledja .Premijer treba da bude iz Dns -a po potpisanom koalicionom sporazumom neka je na čas kako drže riječ