NESVAKIDAŠNjA TRAGEDIJA U DERVENTI: Mladić sedeo na ivici bazena, iznenada upao u vodu i udavio se

N. ĐURIĆ

utorak, 21. 08. 2018. u 21:02

НЕСВАКИДАШЊА ТРАГЕДИЈА У ДЕРВЕНТИ: Младић седео на ивици базена, изненада упао у воду и удавио се

Foto "Fejsbuk"

Na kupalištu u Derventi tragično stradao Dragomir Kokoruš iz Petrovca. Lekar na bazenu bezuspešno reanimirao momka

NESVAKIDAŠNjA tragedija dogodila se na bazenima "Olimp" u Derventi, gde se udavio osamnaestogodišnji Dragomir Kokoruši iz Petrovca (FBiH). Portparol Policijske uprave Doboj Dragana Kerkez je rekla da je obdukcijom utvrđeno da je došlo do utapanja.

- Policijski službenici Policijske stanice Derventa u ponedeljak su identifikovali lice D. K. (18) sa područja opštine Petrovac, koje je istog dana oko 17 časova, na bazenima "Olimp" palo u vodu, nakon čega je u Domu zdravlja Derventa konstatovana smrt - saopšteno je u utorak iz dobojske Policijske uprave.

Telo preminulog prevezeno je u prosekturu dobojske bolnice, gde je na osnovu naredbe dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Doboj urađena obdukcija i koja je pokazala da se mladić udavio.

Dragana Kerkez, rekla je, za "Novosti", da je, prema kazivanju očevidaca, mladić sedeo na ivici bazena i da je iznenada upao u vodu.

Pročitajte još - Utopio se mladić: Držao sam ga za ruku, ali nestade u prokletom Dunavu

To nam je potvrdio i Andrija Bjelošević, vlasnik bazena "Olimp". On kaže da je mladić u šortsu sedeo na ivici bazena sa nogama u vodi i da ni kupačima oko njega u prvi mah nije bilo ništa sumnjivo kad se našao u bazenu. Suprotno nekim kuloarskim tvrdnjama, vlasnik bazena tvrdi da je mladić pod vodom bio tek nešto više od desetak sekundi.

- Sve se odigralo munjevito. Mladić je ubrzo izvučen na suvo, a pristigla su i kola Hitne pomoći - rekao nam je Bjelošević, koji kaže da sem njega bazeni imaju još jednog licenciranog spasioca.


Lekari nisu mogli da pomognu Dragomiru Foto N. Đurić

Tok drame u tragediju na "Olimpu", nažalost, nije mogao da preokrene ni slučajnost da se među kupačima našao i jedan lekar, koji je bezuspešno pokušavao da reanimira mladića. Osamnaestogodišnjaku nije bilo spasa, a obdukcija treba da utvrdi da li ga je smrt pokosila iznad vode, kako se pretpostavlja od srčanog udara, ili se pak utopio.

Zadugo se u Derventi nije znalo ko je žrtva na bazenu. Naime, kod zlosrećnog mladića pronađeni su samo ulaznica za bazen i zaključan telefon, pa je policija uspela da ga identifikuje tek u kasnim večernjim satima.

TRAGIČNA SUDBINA

KAKO "Novosti" nezvanično saznaju porodica nastradalog mladića svojevremeno je izbegla iz Petrovca u Derventu. Nesrećni Dragomir je dete razvedenih roditelja. Ima sestru. U grad na Ukrini vratio se u potrazi za poslom. Uspeo je da se nedavno zaposli u jednom od ovdašnjih kafića, a igrom tragične sudbine prerana smrt ga je pokosila u trenucima predaha na bazenu.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

testera

22.08.2018. 16:02

@bager - Kakav bre srčani i moždani? Pročitaj još jednom šta je rekao obducent. Gde je ovde spasilačka služba??

Goran

23.08.2018. 13:13

Saučešće porodici. Ali za deset sekundi čovjek se ne može udaviti. To je moralo trajati dosta duže. Zakazala je organizacija bazena tj. spasilačka služba.