Prnjavor: Zbog smeća hitna sednica

N. ĐURIĆ

14. 08. 2018. u 08:25

Прњавор: Због смећа хитна седница

Gomile smeća u Prnjavoru - Foto UG "Naša vizija"

Prnjavorsko udruženje građana "Naša vizija" uputilo zahtev čelnicima opštine. Neizvesna sudbina komunalnog preduzeća "Park"

PRNJAVORSKO udruženje građana "Naša vizija" je od čelnika opštine zatražilo hitno zasedanje lokalnog parlamenta zbog, kako je navedeno, neizvesne sudbine i alarmantnog stanja u komunalnom preduzeću "Park", gde zbog teškoća u poslovanju kasni odvoz smeća i stvara se nesnosan neprijatan miris po ovdašnjim ulicama.

- Sem kašnjenja odvoza smeća, problem je i u nesnosnom smradu koji ostaje nakon što vozilo "Parka" prođe ulicom. Očigledno se radi o neispravnom vozilu iz kojeg se na asfalt izliva otpad, koji, uz ove visoke temperature, može dovesti i do ozbiljnih posledica po zdravlje stanovništva - stoji u saopštenju "Vizije", koje je poslato na adresu načelnika i predsednika SO, kao i strankama i njihovim odbornicima.

Pročitajte još: Prnjavor: Nestale tone uglja

Vedran Lepir, predsednik "Vizije", kaže da ih je na javno saopštenje i zahtev za vanrednu sednicu nagnala ćutnja u KP "Park".

- Od kraja jula uzaludno čekamo odgovor od rukovodstva "Parka" na pitanje ima li izlaza i spasa od sve nesnosnijeg smrada. Nisu se udostojili ni da odgovore na pitanja zašto se kasni sa odvozom smeća, da li su upoznati sa kvarom na kamionu, postoji li alternativa i, uopšte, konačno rešenje ovog gorućeg problema Prnjavorčana - kaže Lepir.

Pročitajte još: MISTERIOZNO OTKRIĆE KOD PRNJAVORA: Rupe pune "zlatnog" peska!

Zato su iz "Vizije" pozvali opštinske institucije, kao osnivače i većinske vlasnike KP "Park", da se sa tom jedinom tačkom dnevnog reda lokalnog parlamenta uključe u hitno rešavanje tog problema, najavivši žalbu i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave RS.

PRIVATIZACIJA

U "VIZIJI" tvrde da podršku za zakazivanje posebne sednice imaju ne samo od sugrađana, nego i od odbornika.

- Cilj je da se rukovodstvo opštine izdigne iznad stranačkih interesa i iznađe rešenje za probleme odvoza smeća i dotrajalih kamiona. Kod građana i nekih odbornika prisutna je bojazan da se "Park" gura na rub propasti i potom u ruke privatnika - ističu u UG "Vizija".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije