Džipovi protutnjali kršom

D. CURAĆ

27. 06. 2018. u 10:41

Џипови протутњали кршом

Vožnja po krševitim stazama, Foto: D. Ć.

Na kamenitom poligonu Zvijerina kod Bileće održana šesta “džipijada”. Pobednik Adil Šurković iz Sarajeva pokazao najviše umeća tokom trke

VIŠE od 100 džipova protutnjalo je kamenitim poligonom Zvijerina kod Bileće, na šestoj Bilećkoj džipijadi, koja je završena pobedom Adila Šurkovića iz Sarajeva.

Šurković je pokazao najviše umeća tokom “hard” trke, vožnjom van puteva, bavi se petnaestak godina. Sarajlija nije krio zadovoljstvo pogotovo, jer se kako je rekao radi o jednoj od najzahtevnijih staza.

Danko Krnojelac iz Foče bio je najbolji u “soft 1” kategoriji, a i on ima samo reči hvale za organizaciju trke.

- Mi smo licencirani takmičari i nastupamo širom Bosne i Hercegovine, a domaćini u Bileći zaista su odradili sjajan posao - naglasio je Krnojelac.

Pobednik ovogodišnje “soft 2” vožnje je Jasmin Avdić, a u “turist” trci Milan Dostinić.

Pročitajte još - Džipovi do 15.000 evra

Organizator “džipijade” je “Tajfun tim BGT - Bileća” sastavljen od ekipa iz Bileće, Gacka i Trebinja. Prema rečima člana ovog tima Aleksandra Dangubića, priprema terena izuzetno zahtevne staze bila je nešto lakša nego prethodnih godina, jer je umesto jesenjeg termina ovaj put izabrano leto.

Pobednik prve “džipijade” Milan Vuković iz Podgorice i ove godine stigao je u Bileću, ali nije imao sreće sa vozilom koje se pokvarilo na početku takmičenja. Vožnja džipova po krševitim i zahtevnim stazama je veoma skup sport, ali adrenalin i zaljubljenost dovoljan su razlog za neodustajanje.

JAGNjE ZA NAJBROJNIJI TIM

NA “džipijadi” u Bileći dodeljuje se i nagrada za najbrojniju posadu i priznanje za “disciplinu krov”. Posada “SA OFF ROAD” iz Sarajeva kao najbrojnija na takmičenju nagrađena je pečenim jagnjetom. U “disciplini krov” nagrađeni su Marijan Begić, Haris Gadžo i Adil Šuraković. Titulu najupornijeg vozača poneo je Ivica Šarić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije