Izetbegović i u igrici zavadio BiH (VIDEO)

O. MATAVULj

utorak, 24. 04. 2018. u 07:37

Изетбеговић и у игрици завадио БиХ (ВИДЕО)

U delu javnosti igrica dočekana s oduševljenjem Foto Printskrin

U delu javnosti igrica "El Bake" dočekana s oduševljenjem, a istovremeno je izazvala bes Bakirove SDA u kojoj tvrde da je po sredi "nastavak agresije na BiH"

BAKIR Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, nepoznatim autorima poslužio je kao inspiracija za igricu "El Bake" u kojoj on, obučen kao pljačkaš, skuplja novac po gradovima BiH, izbegavajući policiju i druge prepreke.

Pročitajte još: Izetbegović u video igrici: Olakšaj put Baketu, on će možda tebi put preko granice (VIDEO)

To je uzburkalo strasti u BiH. U delu javnosti igrica je dočekana s oduševljenjem, a istovremeno je izazvala bes Bakirove SDA. U toj stranci kažu da je to pokušaj diskreditacije predsednika stranke i "nastavak agresije na BiH" i "napad koji koordinisano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz podršku domaćih izdajnika".

Pročitajte još: Bakir opet zvecka oružjem

Igrica je dostupna za android uređaje na Gugle plej stor i za kratko vreme je postala pravi hit. Do vikenda "skinulo" ju je 1.000 korisnika interneta, a već u ponedeljak taj broj je prešao 10.000. Igra počinje uvodnim Izetbegovićem obraćanjem sa jednog od skupova SDA:

- Selam Bosno i Hercegovino, selam alejk, dobro veče moji dragi SDA-ovci!

Igrač potom, upravljajući likom Izetbegovića, skuplja novac po putu u apoenima od 1, 2, 5, 10 i 20 KM izbegavajući zasede policijskih vozila, i prepreke kao što su demonstracije ili rupe na putu. Igra se po nivoima, koji su nazvani po gradovima u BiH. Kreće se od Bužima do Sarajeva, a prelaskom nivoa povećava se iznos novca koji možete osvojiti. Na poslednjem nivou na raspolaganju je poseban bonus nazvan "vreća zlata" i iznosi 3.000 KM.

U opisu igrice na Plej stor autori navode: "Ukoliko se kojim slučajem ne nalaziš među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaš viška vremena, onda je ovo idealna igrica za tebe. Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne treba da pomogneš Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice".

U recenzijama korisnici savetuju autorima kako da poboljšaju igricu, i da ubace i druge likove iz političkog života u BiH. Brojne predloge i kritike su uvažili pa je igrica već dobila poboljšanu 2.0 verziju.

Reagovala je Asocijacija mladih SDA navodeći da je ta "amaterska igrica" sinhronizovani napad na Izetbegovića. Obrušili su se i na medije koji su o tome izveštavali, navodeći da oni ne poštuju državu i njene institucije.

NOVA IGRA

KAO odgovor na oštre reakcije iz političkih krugova kreatori igrice "El Bake" napravili su još jednu verziju. U njoj se pojavljuje Izetbegovićev politički protivnik Fahrudin Radončić, a igrica je nazvani "Flapi Fahro". Bazirana je na "Flapi birdu", njen cilj je izbegavanje barijera koje su u ovom slučaju kovanice konvertibilnih maraka i feninga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)