Bista za predsednika Putina kod Doboja

Lj. Đ.

utorak, 13. 03. 2018. u 07:15

Биста за председника Путина код Добоја

Vladimir Putin

Akcija udruženja srpsko-ruskog prijateljstva iz Ritešića kod Doboja

POSTAVLjANjE biste predsednika Rusije Vladimira Putina pod okriljem Udruženja srpsko-ruskog prijateljstva i jedinstva pravoslavnih naroda u Ritešu kod Doboja čeka proglašenje njegove pobede na predstojećim izborima u Rusiji.

Pročitajte još: "Putin" podiže bistu imenjaku

- Njegova, kao i bista cara Nikolaja Drugog Romanova, izlivene su u livnici "Stanišić" kod Novog Sada, a skulpture je osmislio somborski vajar Igor Šeter. Bista Romanova je već postavljena, a za sadašnjeg i, uvereni smo, budućeg predsednika Rusije nam je sugerisano da sačekamo ovaj trenutak - kaže predsednik Udruženja iz Doboja Zoran Gajić.

Gajić je inicijator gradnje ruskog manastira posvećenog Svetoj Matroni Moskovskoj u Ritešiću. U ovoj godini planiran je intenzivan nastavak gradnje ostalih sadržaja, "Ruskog kutka" sa bibliotekom, suvenirnice sa ikonama ruske i pravoslavne crkve.

Tome će prethoditi putovanje Gajića sa Dušanom Bokanom, Svetozarom Lukićem, Đorđem Dujakovićem i Slobodanom Jeremićem u Rusiju, gde će se sastati sa uglednim Srbima privrednicima u toj zemlji, koji su već posetili Ritešić i sa kojima su konkretizovani vidovi njihove pomoći nastavku gradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije