Nini sada pomažu i Modričani

V. BLAGOJEVIĆ

22. 02. 2018. u 07:53

Нини сада помажу и Модричани

Prikupljanje pomoći

Akciju pomoći za lečenje Nine Bližnjaković iz Doboja podržao ceo region. Za desetak dana koliko traje akcija u tom gradu sakupljeno 10.000 maraka

PETNAESTOGODIŠNjOJ Nini Bližnjaković iz Doboja nedavno je dijagnostikovan teži oblik akutne leukemije i ona je na lečenju u Beogradu na Institutu za majku i dete pomoć stiže sa svih strana. Prema prvim procenama, potrebno joj oko 250.000 evra da bi nastavila lečenje u Nemačkoj. Na noge se digao celi dobojski region u sakupljanju pomoći. U Modriči su najaktivniji učenici, a akciju vodi Ivana Mićić (15) iz Vranjaka, Ninina dobra drugarica.

Pročitajte još - Pomoć za Ninino lečenje

- Zajedno smo slavile Novu godinu, tada ju je bolelo grlo. Nisam ni sanjala šta će je snaći. Kad sam saznala da se radi o leukemiji danima sam plakala. Mama mi je rekla da ustanem i uradim nešto za Ninu. Pokrenula sam akciju da se prikupi pomoć, najpre u mojoj školi, a zatim i u ostalim - priča Ivana Mićić, učenica devetog razreda OŠ "Sveti Sava" u Modriči.

Za desetak dana akcije u Modriči je sakupljeno više od 10.000 maraka. Učenici OŠ "Sveti Sava" sakupili su 2.200 KM, OŠ "Sutjeska" 1.800, UG "Budućnost" 320, a putem kutija Crvenog krsta 1.200 maraka... Od fudbalskog turnira sakupljeno je 5.365 KM, s tim da polovina od te sume ide za lečenje Aleksandra Gajića iz Zvornika.

Ivana i Nina

VELIKI BORAC

UPRKOS teškoj bolesti, Nina nije klonula. Spremna je za borbu i ubeđena je da će dobiti bitku za život.

- Nina je na lečenju u Beogradu. Dobila sam njenu fotografiju posle prve hemoterapije i svi smo plakali u školi. Hrabra je i veliki borac - poručuje Ivana.Pratite nas i putem iOS i android aplikacije