SAŠA Vidović (36) iz Bijeljine osuđen je na 20, a Aleksandar Bulatović (31) iz Istočne Ilidže na 19 godina zatvora zbog ubistva Miroslava Lazarevića (32), koji je izrešetan 16. oktobra 2016. godine u Istočnom Novom Sarajevu.

Pročitajte još: SUĐENjE ZA UBISTVO MIROSLAVA LAZAREVIĆA: Na trenerci otkriven DNK

Izricanju presude prethodila je prava drama jer je pre ulaska optuženih u sudnicu, na telefonsku centralu suda upućena anonimna dojava o bombi. Sudnica, kao i kompletna zgrada suda su evakuisani, a protivdiverzionim pregledom je utvrđeno da se radilo o lažnoj uzbuni. Ceo dan sud je bio pod velikim merama obezbeđenja, a nakon dojave o bombi te mere su utrostručene. Napetost se osećala na svakom koraku, a tokom izricanja presude policija je čak blokirala saobraćaj u ulici u kojoj se sud nalazi. Nezvanično saznajemo da su u policiji strahovali da bi neko mogao da pokuša otmicu optuženih, ali je sve ipak mirno okončano.

Pročitajte još: Počelo suđenje za ubistvo Miroslava Lazarevića: Koban bio metak u koleno!


Vidović i Bulatović oglašeni su krivim za teško ubistvo, izazivanje opšte opasnosti, nedozvoljenu proizvodnju i promet oružja, te krađu “BMV iks 5” koji je korišćen u ubistvu i izrečena im je jedinstvena kazna. U presudi se navodi da su oni organizovali i izvršili ubistvo Lazarevića.

MOG SINA VIŠE NEMA OTAC ubijenog Miroslava, Stjepan Braco Lazarević, nije želeo da komentariše presudu i samo je kratko rekao: - Mog sina više nema i to ništa ne može da promeni - rekao je Lazarević.

Žrtvu su sačekali da “golfom 7” priđe “ležećem policajcu” u Beogradskoj ulici i kada je usporio vožnju presreli su ga terencem “BMW iks 5”, koji je ukraden u Mostaru, i prema njemu ispalili 24 hica iz automatske puške, kalibra 7,62 milimetra. Pogođen je sa pet hitaca u leđa, donju vilicu, grudni koš i koleno. Smrtonosan je bio hitac u koleno, jer je projektil prekinuo venu i arteriju i Lazarević je umro usled iskrvarenja.

PUCAČ "ŠKALjARSKOG KLANA"

PROTIV Saše Vidovića i MUP Srbije je podneo krivičnu prijavu zbog sumnje da je učestvovao u pokušaju ubistva Slobodana Kašćelana i njegovog telohranitelja u Novom Sadu. Taj zločin označen je kao nastavak obračuna između “škaljarskog” i “kavačkog klana”. Srpska policija sumnja da su Vidovića angažovali “škaljarci”, a spekulisalo se da je imao ulogu pucača u više nerasvetljenih likvidacija.