ANĐELKA Grujičić (47) i njen devetogodišnji sin Aleksandar iz Kakmuža u opštini Petrovo, po svemu sudeći će trošnu kuću bez struje i vode i drugih humanih uslova za normalan život zameniti novim skromnim domom. U akciju pomoći izgradnje kuće za ovu porodicu uključio se i načelnik opštine Petrovo Ozren Petrović, koji je u odboru sa drugim ljudima dobre volje željnim da pomognu.

Osim opštine i SPC, akciji se kao članovi Inicijativnog odbora priključili i predstavnici Mesne zajednice Kakmuž, kao i humanitarnih organizacija iz Federacije BiH "Budimo ljudi" iz Srebrenika i "Omaha" iz Tešnja.

Na inicijativu načelnika ove ozrenske opštine održan je zajednički sastanak na kojem je već dogovoren priključak struje u trošnu kuću, koja će biti potrebna i za izvođenje radova na gradnji nove.

Tom prilikom sa poklonima, osnovnim životnim potrepštinama za porodicu i biciklom za malog Aleksandra, stigli su Smajil Hujdur iz Tešnja i Eleonora Rosi iz Trsta.

- Pohađam treći razred osnovne škole i imam sve petice, ovaj poklon će mi biti podstrek da učim još bolje i više - kaže nam Aleksandar.

Uvid nad prikupljanjem novčanih sredstava imaće tročlana komisija sastavljena od protojereja Duška Vidovića, Miše Petrovića i Sabine Omerović. Uplate će biti javne tokom celog trajanja akcija i novac se neće podizati sve dok se na sakupi dovoljno sredstava za gradnju kuće ili kupovinu stambenog objekta.

AKCIJA Uključio se i načelnik Petković

- Kako god se akcija završila od Aleksandra se ne odvajam i on mi je sve što imam, jer sam zbog nemaštine dvoje dece u ranoj mladosti morala dati na usvajanje i sa njima nemam kontakt - kaže za "Novosti" Anđelka.

POMOĆ

INICIJATIVNI odbor apeluje na sve koji žele da pomognu ovoj porodici da to učine putem žiro računa otvorenog na ime njegove majke Anđelke Grujičić kod Poslovnice NLB banke Petrovo na broj 5620053000002088 i za uplate iz inostranstva na broj BA3956200581440.

Oni koji žele pomoći u odeći ili hrani to mogu učiniti kontaktirajući sa Anđelkom u naselju Kakmuž, zaselak Volujak ili na broj telefona 00387 65 397 704.