TRIDESETOGODIŠNjI Željko Daničić, iz prnjavorskog sela Šarinci, poginuo je, a četiri osobe su povređene u teškoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Prnjavor - Klašnice. Nesreća se dogodila u nedelju uveče oko 23 časa, u Hrvaćanima kod Prnjavora, a igrom tragične sudbine Daničić je poginuo u svom automobilu, na putu za banjalučku bolnicu.

Iz policije i Okružnog tužilaštva saopšteno je da se nesreća dogodila kad su se sudarili automobil "daevu", kojim je upravljao Daničić, i "folksvagen tuareg", koji je vozio Osman Kovač (47) iz Prnjavora.

Povređena su četiri saputnika u "folksvagenu" i pomoć im je ukazana u UKC RS.

PROČITAJTE JOŠ - Golfom sleteli u Vrbas

Naložena je obdukcija tela nastradalog u Zavodu za sudsku medicinu RS u Banjaluci.

Kako "Novosti" saznaju, zlosrećni Daničić je smrtno stradao na putu za bolnicu, odnosno UKC RS Banjaluka, pošto je prethodno te noći o garažna vrata povredio ruku.

- Pacijent je imao nagnječenje četvrtog i petog prsta šake, a pošto je reč o lakšim povredama, po protokolu, izdali smo mu bolničku uputnicu za snimanje i hirurško zbrinjavanje u Banjaluci vlastitim prevozom. Zajedno sa tehničarom sam mu sugerisao da nekoga angažuje da ga vozi, pogotovo ako se odluči da putuje te noći, a ne sutradan, pošto mu život i zdravlje nisu bili ugroženi - kaže za "Novosti" dr Slobodan Ilišković, dežurni u prnjavorskoj Hitnoj službi.

PROČITAJTE JOŠ - UŽAS KOD POŽAREVCA: Ubio suprugu i pobegao automobilom, pa poginuo u sudaru sa kamionom

Očito iz predostrožnosti, Daničić se iste noći uputio u banjalučku bolnicu vozeći povređenom rukom.

- Takav, izuzetno vredan i požrtvovan, bio je do kraja svog kratkog života. Bilo koga da je od nas zamolio da ga odvezemo, učinili bismo to rado. U detinjstvu se dosta zlopatio, ali je uspeo da formira porodicu, svojim radom i uz pomoć meštana i opštine, podigne novu kuću. Iza našeg Željka su ostali supruga i bolesni petogodišnji sinčić - kažu za naš list poznavaoci poginulog Daničića.


POSLEDNjE VIĐENjE

NEPOSREDNO pre nego što će krenuti u Banjaluku, Željko mi se javio da je povredio ruku i da je moguće da sutradan neće doći na posao. Nisam ni slutio da je to bilo naše poslednje vićenje. Bio je duša od čoveka, dobar kao hleb, pošten radnik. Taman kad se skućio i kad je trebalo da proživi, zauvek smo ga izgubili, kao i njegova porodica - kaže, za "Novosti", Željko Milivojac, poslodavac poginulog Daničića u ovdašnjoj kamenorezačkoj radnji "Milivojac".