Novoizabrani članovi mesne zajednice Gornji Srđevići pokazali su kako se vodi briga o starim i nemoćnim meštanima i primerom pokazali kako se skromnim sredstvima može podići skromna kuća za 64-godišnju Vidosavu Vidović, kako bi na sigurnom dočekala predstojeću zimu.


- Bilo nas je sramota da gledamo u kakvim uslovima živi samohrana Vidosava. Stara trošna kućica je prokišnjavala i sigurno bi se pod teretom snega srušila ove zime. Zasukali smo rukave i sa nekoliko dobrovoljnih akcija i uz novčanu pomoć ljudi iz čitave opštine i dijaspore za samo mesec dana ozidali i pokrili kućicu sa pedesetak kvadrata - priča predsednik MZ Rade Gudalović.

Pročitajte još: NEMAŠTINA GA NATERALA DA NAPUSTI DOM: Dosta mi je svega, selim se u pećinu!

Pomoć od 500 maraka obećala je i opština Srbac, kaže Živko Todorović, jedan od glavnih aktivista u selu i dodaje da je pokrenut postupak kod Centra za socijalni rad Srbac za dodelu stalne socijalne pomoći koju do sada nije imala, jer nije navršila 65 godina.

Vidosava nema dece niti bilo kakvih primanja i uglavnom preživljava od pomoći komšija i dobrih ljudi.

- Neka je i mene sunce ogrejalo. Stalno sam strahovala da će se kućica srušiti i ja u njoj stradati. Vrata se nisu mogla otvarati pa sam ulazila kroz prozor. Slabog sam zdravlja i jedva čekam da uđem u novu kuću i založim šporet na drva - kaže Vidosava i dodaje da će se valjda neko setiti da joj doveze pet metara ogrevnog drveta jer nema para da ga kupi.

PRIKLjUČCI

OVIH dana članovi mesne zajednice Gornji Srđevići uspeli su da novoizgrađenu kuću priključe na struju i vodu. Sada prikupljaju, kako kažu, novac za stolariju, opremanje kupatila i nabavku najosnovnijeg pokućstva.