Prnjavor: Uhapšeni Dušanići, otac i sin

Ninko ĐURIĆ

01. 08. 2017. u 09:29

Прњавор: Ухапшени Душанићи, отац и син

Hapšenje Petra Dušanića / Foto Ninko Đurić

Na stanici u Prnjavoru vlasnik se protivio rušenju bespravne gradnječ. Lišili su ih slobode, strpali u “maricu” i odvezli u policiju

U NAMERI da, u drugom pokušaju, spreči rušenje u svom vlasništvu novoizgrađenog dela autobuske stanice u Prnjavoru, u ponedeljak je uhapšen Petar Dušanić (60), zajedno sa 33-godišnjim sinom Slavišom. Pripadnici ovdašnje PS stavili su lisice na ruke jednom od najpoznatijih i najuticajnijih ljudi ne samo u RS već i u BiH, vlasniku “Kompanije Dušanić”, u čijem sastavu su mnogobrojne firme, benzinske pumpe, stambene i poslovne zgrade, kamioni i razna mehanizacija i to ne samo u Prnjavoru.

Razlog hapšenja Dušanića je naoko bizaran. U opštinskoj inspekciji i policiji tvrde da se usprotivio rušenju bespravno dograđenog dela jedine autobuske stanice u gradu, dok on kategorički uzvraća da su na sceni dvostruki aršini građevinske inspekcije i da celi slučaj, kako je rekao Dušanić, ima svoju tamnu pozadinu.

Hapšenju oca i sina Dušanića prethodila je prava drama, kojoj je prisustvovao reporter “Novosti”. Pošto su u prvom pokušaju, pre desetak dana, naišli na katanac na kapiji, u za juče najavljenom rušenju opštinskim inspektorima kao podrška našlo se i desetak pripadnika MUP.

Međutim, da obave posao radnicima i bagerima banjalučkog preduzeća “Bunić kompani” ponovo se isprečila rampa, sa dodatnom drvenom gredom i vozilom “viljuškarom”.

- Nemate sudsko rešenje za upad u moj posed, a ni uklanjanje rampe - upozoravao je vlasnik autobuske stanice. - Ako bude potrebno prostreću se ovde po betonu kao Ranka Mišić, ali neću vam dozvoliti nezakoniti pristup.

Istovremeno, pravi haos i zbrka vladaju izvan stanice, među prispelim putnicima i autobusima, koji se i po okolnim ulicama bore za svoje pristanište.

Dušaniću se ubrzo pridružuje i sin Slaviša. Petar nam je rekao da je opštinskim vlastima dostavio papire za pet objekata u izgradnji ili već podignutih u gradu, od više njih od pedesetak, bez važećih dozvola. Tvrdi da jedino njegov ruše koji je preuredio u istim dimenzijama u cilju “zaštite putnika od golubova”.

Policajci su bili neumoljivi kada su Dušanići počeli da snimaju telefonom akciju inspektora. Lišili su ih slobode, strpali u “maricu” i odvezli u PS dok bageri ne odrade svoj posao.


HAPŠENjE I LISICE

ČINjENICA da je Petar Dušanić uhapšen i u PS dopremljen bez gornjeg dela odeće, već je izazvala komentare da je bio spreman da se, navodno, tuče sa policijom.

- Iskoristiću priliku da malo pocrnim - rekao je Petar reporteru “Novosti”, dok je na rampi skidao majicu, uoči hapšenja. Pri lišavanju slobode Slaviša je dvojici policajaca rekao da nema potrebe da mu stavljaju lisice na ruke, dok su one od stavljene njegovom ocu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije