BANjALUKA - Dok se manijak koji je prošle sedmice pokušao da siluje devojku u centru Banjaluke nalazi na slobodi, policiji su prijavljena dva nova napada, ali, srećom, bez težih posledica. Prema svedočenju devojaka, manijak se sada pojavio na Banj brdu, popularnom izletištu Banjalučana, gde je dve večeri zaredom nasrtao na usamljene prolaznice.

Poslednji napad dogodio se u utorak uveče oko 20.30, kada je napadač oborio devojku na travu i pokušao da je siluje, ali mu je ona pružila otpor i uspela da pobegne. Opisala ga je kao muškarca tamne kose, starog između 25 i 27 godina, za koga kaže da je prilično visok i mršav.

- Bila sam u šetnji i na skretanju od kafića prema spomeniku pred mene je iskočio momak, stavio mi ruke preko lica, povukao me u stranu i rekao da budem tiha - priča uznemirena devojka. - U prvi mah oduzela sam se od straha, ali sam se brzo pribrala i odgurnula manijaka, ali me je on potom oborio na zemlju. Tada sam iz sve glasa počela da vrištim, a onda sam zgrabila kamen i zapretila napadaču. On se laganim korakom udaljio u obližnju šumu. Vrisku su čuli slučajni prolaznici, a jedan od njih je rekao da se ista stvar dogodila i njegovoj prijateljici dan ranije.

U PU Banjaluke potvrđeno je da su slučajevi prijavljeni 24. i 25. jula, te da je u oba slučaja utvrđeno da je reč o fizičkom, a ne seksualnom napadu i da će biti otvorena istraga.

Drugi slučaj je 24. jula prijavila S. Š. navodeći da se napad dogodio u ulici Put banjalučkog odreda na Banj brdu. U tom slučaju policija je utvrdila da je muškarac na biciklu prošao pored devojke i rukom je dodirnuo po leđima. U policiji nisu mogli da odgovore da li je reč o istom napadaču, niti su želeli da saopšte detaljan opis napadača.


PRIJAVE

- Apelujemo na građane da se ukoliko primete bilo šta sumnjivo obrate najbližoj policijskoj stanici, ili telefonom jave na broj 122 - saopšteno je iz PU Banjaluka.