BANjALUKA - Vid Sladojević (29) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je na području grada opljačkao četiri trgovine iz kojih je, pod pretnjom nožem, od radnika oteo 2.130 maraka.

U PU Banjaluka navode da su razbojništva izvršena u poslednjih sedam meseci, a na meti razbojnika bile su trgovine "Valentino", "Bokić" i u dva navrata market "Šeri".

- Kriminalističkom obradom policijski službenici su utvrdili da je osumnjičeni počinio četiri krivična dela razbojništva. Sva dela su izvršena tako što je nemaskiran i uz pomoć fizičke snage i pretnje nožem ulazio u prodavnice i od radnika otimao novac od pazara - saopštio je PU Banjaluka.

U pljački prodavnice "Valentino", koja se dogodila 25. februara, Sladojevića su snimile nadzorne kamere i policija je nedavno objavila taj snimak, pozivajući građane da pomognu u identifikovanju, što je i dalo rezultate. Osumnjičeni je uhapšen, a u pretresu njegove kuće pronađen je nož za koji se sumnja da je korišćen u pljačkama. Sladojević je predat u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci.