Maturantkinja preživela pad sa petog sprata

Ninko ĐURIĆ

petak, 19. 05. 2017. u 14:00

Матуранткиња преживела пад са петог спрата

Milica Atlagić i Željko Đekić iz Dervente / Foto Porodični album / Zgrada sa čijeg balkona je pala Milica / Foto Ninko Đurić

Lekari UKC u Banjaluci se bore za oporavak 19-godišnje Milice Atlagić iz Dervente. Nedavno pala sa balkona svog stana

LEKARI UKC u Banjaluci bore se za oporavak 19-godišnje Milice Atlagić, maturantkinje gimnazije iz Dervente, koja je nedavno pala sa balkona svog stana na petom spratu u Njegoševoj ulici 52 u ovom gradu. Do pada je došlo u trenutku kada je devojka imala nameru da mahanjem sa terase isprati svog mladića, takođe maturanta, koji ju je te večeri dopratio do stana.

Samo velikim čudom devojka je, sa povredama kičme i nogu, preživela direktan pad sa dvadesetak metara visine na beton ispred zgrade.

Roditelji devojke, Radmila i Milanko Atlagić, suznih očiju se prisećaju da je Željko Đekić (19), maturant srednje informatičke škole, Milicu, s kojom je u vezi godinu i po, dopratio da samih vrata njihovog stana na petom spratu. Kao i uvek, Milica je izašla na terasu da ga još jednom pozdravi. Tom prilikom, ona se najverovatnije okliznula na terasi mokroj od kiše i pala s gotovo 20 metara visine.

- U jednom momentu, čuli smo vrisak. Predosećajući neku nevolju, izašli smo na terasu. Noge su nam se odsekle, pogotovo kada smo čuli zapomaganje i videli panično okupljanje ljudi ispred naše zgrade - pričaju za "Novosti" Radmila i Milanko, s kojima je u to vreme u stanu bila i mlađa kćerka Marija.

Željko Trivić, jedan od prvih komšija Atlagića, iz svog stana prvo je čuo udarac koji ga je podsetio na udar automobila u metalna vrata garaže.

- Potom je, za koji sekund, odjeknuo vrisak - kaže za naš list Trivić.

PRELOM KIČME PREMA rečima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Nikole Bojića pacijentkinja M. A. (1998) primljena je s prelomom kičme u dva nivoa sa paraplegijom i prelomom obe potkolenice. Pacijentkinja je hirurški zbrinuta. Njeno zdravstveno stanje je stabilno i očekuje se nastavak lečenja u vidu fizikalne terapije u drugoj zdravstvenoj ustanovi - odgovoreno je "Novostima".

Među prvima je u pomoć Milici pritekao upravo njen dečko Željko, koji je u međuvremenu izašao iz zgrade. Naši sagovornici ističu da je u panici do konfuzije došlo kada su pojedini prolaznici intervenisali uz povike "pusti devojku, zovite policiju", misleći da je reč o incidentu u kojem "momak maltretira curu".

- Srećom, uz pomoć Željka i ostalih komšija i prolaznika, uspeli smo da pomognemo Milici, koja je bila u polusvesnom stanju. Ubrzo je pristigla kola Hitne pomoći, koja su je prevezla u dobojsku bolnicu, a potom u UKC Banjaluka - kaže otac Milanko.


APEL ZA POMOĆ

NIKO iz porodice Atlagić, koja je usled proteklih ratnih sukoba iz Petrovca izbegla u Derventu, nema stalni posao. Majka Radmila je odnedavno ostala bez posla u firmi u kojoj je pravila peciva. Otac Milanko je poznat kao izuzetno vredan radnik, koji koristi svaku priliku da deci i porodici obezbedi pristojan život. Svi koji su u mogućnosti da pomognu mogu da to učine uplatom na žiro račun: Nova banka AD 55500881252498/28. Za Atlagić (Milana) Milanko. Tim povodom mogu mu se javiti i na Milankov telefon 065/871299.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije