PRNJAVOR U ŠOKU: Utopio se na putu ka poslu

N. ĐURIĆ

28. 02. 2017. u 19:19

Posle smrti radnika obezbeđenja Veselka Popovića šokirani žitelji Prnjavora. Nabujala rečica povukla Popovića i njegov auto

ПРЊАВОР У ШОКУ: Утопио се на путу ка послу

UVIĐAJ "Pasat" sa beživotnim telom izvučen dizalicom

ČETRDESETTROGODIŠNJI Veselko Popović, iz prnjavorskog sela Čorle, pronađen je u ponedeljak mrtav u automobilu "pasat" u rečici Lišnja u Prnjavoru, uz samu trasu auto-puta u izgradnji Prnjavor-Banjaluka.

Banjalučki okružni tužilac je uz asistenciju pripadnika Policijske stanice Prnjavor izvršio uviđaj, a dežurni mrtvozornik prnjavorskog Doma zdravlja konstatovao da na telu nesrećnog Veselka nema tragova nasilja.

Očito je da se Popović utopio. Mada je njegovo beživotno telo pronađeno u ponedeljak, "Novosti" iz izvora upućenih na istragu saznaju da se njegova izgubljena životna drama okončala još dva dana pre nego što je "pasat" "izronio" iz vode, tačnije, u subotu predveče. Veselko je, saznajemo, radio na obezbeđenju mehanizacije na auto-putu u izgradnji.

- Tog subotnjeg popodneva, samo nekoliko sati pre tragedije, na koju ništa nije slutilo, popili smo piće u kafiću u Lišnjoj. Rekao mi je da će otići kući da obuče uniformu, pošto radi noćnu smenu. Predveče neki poznanici su ga videli kako vozi trasom auto-puta u izgradnji, ali niko nije ni slutio da će ubrzo okončati život u nabujaloj rečici - rekao je juče za "Novosti" Nešo, koji kao i ostali poznanici za Veselka ima samo reči hvale.

U noći između petka i subote, usled obilnih padavina i topljenja snega, rečica Lišnja bila se izlila čak i preko trase auto-puta u izgradnji. Da li je Veselko krivo procenio da automobilom može da prebrodi nabujalu vodu, ili ga je ona jednostavno ponela, ostaje tajna, koja ga je koštala života. Kažu da je bio i izuzetno korpulentan, što mu je očito otežalo da se pribere i nađe spas iz automobila punog vode.

Popović je posle smrti majke živeo sam u selu Čorle, njegovi brat i sestra sa porodicama stanuju u drugom delu Prnjavora, a otac u inostranstvu. Zbog toga njegov nestanak je uočen tek sutradan, tačnije u ponedeljak kada je povlačenjem vode automobil "izronio" u koritu Lišnje. "Pasat" sa beživotnim telom izvučen je uz pomoć dizalice, kad je i identifikovano telo nastradalog Veselka.


SKANDALOZAN KOMENTAR


UZ izraze saučešća i pohvale na račun nastradalog Popovića, Prnjavorčani su izrazili bes i ogorčenje koji je na društevenim mrežama izazvao komentar njihovog sugrađanina Almedina Halilovića, koji je sliku Veselkovog "pasata", dopola u vodi, prokomentarisao rečima: "Dodikova podmornica".

Jedan od Prnjavorčana pokušao je da smiri strasti rečima da je "obavestio Halilovićevu firmu o njegovom istupu, odakle je dobio informacije da navodno on nije znao da je neko stradao u autu, da se kaje i da je izbrisao objavu na svom fejsbuk-profilu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

Jefto

28.02.2017. 22:17

Žalosno i skandalozno. Život na ovaj način gube ljudi baš zle sreće. A ne znam kako će se onim komentarom taj Halilović ikada uspjeti oprati...

Velja

01.03.2017. 00:56

Jadan čovek, da tako izgubi život. A komentator Halilović neka se stidi, nikad se ne zna šta i njega može da zadesi.