Ulažu 20 miliona u projekte

D. GAJIĆ

11. 01. 2017. u 06:44

Улажу 20 милиона у пројекте

Milorad Motika

"Alumina" iz Zvornika najavljuje velike investicije i nove proizvode. Raspisali konkurs za osamdeset mladih radnika

ZVORNIČKA "Alumina" planira da u narednom periodu u razne projekte uloži čak 20 miliona maraka! Osim toga, raspisan je konkurs za prijem 80 mladih radnika, koji će naslediti one koji su u fabrici od osnivanja 1978. godine.

Ovo je samo deo planova koje je predstavio predsednik Upravnog odbora kompanije "Alumina" Milorad Motika, navodeći da su još prošle godine ušli u investicije značajne za razvoj i opstanak fabrike.

- Osim konkursa za prijem 80 mladih radnika, zaposlićemo još 60 stručnjaka, tako da bi svi mladi stručnjaci iz regije Birač bili zaposleni u "Alumini" i bili motivisani sa aspekta ličnih primanja koja su ovde među najboljima u Republici Srpskoj - rekao je Motika.

Milorad Motika je naglasio da je fabrika ugovorila celokupnu proizvodnju, obezbedila neophodne sirovine i što je najvažnije ima osigurano tržište.

- Ugovorili smo potrebne količine boksita koji će se dopremati i u zimskom periodu. Nastavićemo saradnju sa poznatim svetskim kompanijama kao što su "Zeohem" iz Švajcarske, "Silkema" iz Slovenije "Inotala" iz Mađarske i druge i sa uvođenjem novih tehnologija. Naša kompanija postaje bitna ne samo za prostore bivše Jugoslavije, već našim proizvodima obezbeđujemo i firme iz Kine, Amerike i Afrike, tamo da smo prisutni na celokupnom svetskom tržištu - dodao je Motika.

Trenutno kompanija "Alumina" zapošljava 1.350 radnika, a planira se da taj broj dostigne 1.500.

NEMA DUGOVANJA

- GODINA za nama bila je veoma uspešna. Imaćemo solidan ostatak dohotka, a uspeli smo da isplatimo sva dugovanja prema dobavljačima, za struju, železnicu, prema Poreskoj upravi, sve dospele plate, regres i druga davanja prema radnicima. Isto tako, nemamo nikakvih obaveza iz kredita - dodao je Motika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije